Vooruitzichten voor XRP ETF na goedkeuring Ethereum ETF’s

De crypto-gemeenschap kijkt vol verwachting uit naar de mogelijkheid van een XRP ETF, vooral na de recente goedkeuring van Ethereum spot ETFs. Crypto-strateeg Nick deelde onlangs een gedetailleerde analyse op X, waarin hij verschillende factoren benoemde die als katalysatoren zouden kunnen dienen voor de lancering van een XRP ETF. Zijn inzichten, in combinatie met de huidige ontwikkelingen, schetsen een positief toekomstbeeld voor XRP.

XRP bullish factoren

De populaire crypto-strateeg Nick heeft verschillende factoren belicht die kunnen leiden tot de goedkeuring en het succes van een XRP ETF. Zijn analyse en de huidige ontwikkelingen schetsen een optimistisch toekomstbeeld voor XRP.

Nick’s analyse heeft meerdere sleutelpunten geïdentificeerd die de goedkeuring en het succes van een XRP ETF kunnen bevorderen.

Hij benadrukt het groeiende belang van het tokeniseren van reële activa (RWA), de verwachte beursgang (IPO) van Ripple, de ontwikkeling van een door Ripple ondersteunde stablecoin en de regulatoire duidelijkheid over institutionele verkoop van XRP.

Daarnaast versterken strategische partnerschappen, aanpassingen aan het XRP Ledger (XRPL) en de toenemende adoptie van XRPL voor verschillende toepassingen de positie van XRP verder.

Nick voegde eraan toe: “Het aantal mogelijke katalysatoren achter $XRP is enorm,” verwijzend naar de vele factoren die XRP kunnen ondersteunen richting massale institutionele acceptatie en de basis kunnen leggen voor een ETF.

Hij benadrukte opnieuw het belang van deze ontwikkelingen, vooral in het licht van de goedkeuring van de Ethereum ETF, waarvan hij denkt dat het het regelgevingslandschap voor altcoins zal veranderen.

Institutionele adoptie en markt dynamiek

Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered, heeft ook zijn mening gegeven en voorspelt dat cryptocurrency ETFs voor munten zoals XRP en Solana (SOL) tegen 2025 goedgekeurd zouden kunnen worden.

Hij merkte op dat de SEC onlangs Ethereum ETF’s had goedgekeurd, wat zou betekenen dat cryptocurrencies van vergelijkbare aard niet als effecten zouden worden beschouwd. “De crypto-industrie lijkt nu politieke steun van beide kanten te hebben,” zei Kendrick, toevoegend dat de sector bipartisane steun heeft.

Kendrick verwacht dat de goedkeuring van ETH ETFs veel institutioneel kapitaal naar de markt zal trekken, wat mogelijk andere munten zoals XRP ten goede zou kunnen komen. Hij schat dat ETH ETFs tussen de $15 miljard en $45 miljard zouden kunnen aantrekken in de eerste 12 maanden van handel. Dit zou de marktdominantie van Bitcoin en Ethereum verder kunnen stimuleren, en dat effect zou zich kunnen uitbreiden naar XRP. Er zijn echter obstakels op de weg naar een XRP ETF.

Ripple en de SEC zijn verwikkeld in een lopende rechtszaak. Desondanks kan de recente regulatoire duidelijkheid dat Ethereum geen effect is, leiden tot soortgelijke beslissingen voor andere tokens, inclusief XRP. De groeiende politieke en institutionele steun voor cryptocurrencies draagt alleen maar bij aan het optimisme.

De goedkeuring van de Ethereum spot ETF door de SEC markeert een belangrijke regulatoire mijlpaal, wat de weg vrijmaakt voor soortgelijke erkenning van altcoins zoals XRP. Naarmate de institutionele interesse in digitale activa toeneemt, neemt de kans op XRP ETF’s toe. Deze dynamiek zal verder versneld worden door het opnieuw noteren van XRP op grote beurzen, ontwikkelingen in het Ripple-ecosysteem en de komst van nieuwe financiële producten. Crypto-analist Nick vat dit sentiment samen:

“Hoewel XRP veel kritiek krijgt en de frustratie al op recordhoogte is, neemt de druk toe.”

Veel stemmen binnen de crypto-gemeenschap echoën dergelijke meningen en zien XRP profiteren van de regulatoire duidelijkheid en institutionele adoptie die de goedkeuring van een Ethereum ETF met zich mee zou brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!