Kraken ontkent plannen om Tether in Europa te verwijderen

Kraken, een prominente cryptocurrency-beurs, heeft een definitieve verklaring afgegeven waarin zij ontkennen dat zij van plan zijn om Tether (USDT) in Europa te verwijderen. Deze aankondiging komt te midden van toenemende bezorgdheid binnen de cryptogemeenschap over de stabiliteit en naleving van regelgeving van veelgebruikte stablecoins zoals Tether. Nu de regelgevende druk toeneemt, is de houding van Kraken in deze kwestie van belang voor het bredere cryptocurrency-ecosysteem, met gevolgen voor het beleggerssentiment en de marktdynamiek.

Kraken’s standpunt over Tether in Europa

In recente bevindingen bevestigde een vertegenwoordiger van Kraken de toewijding van de beurs om ondersteuning voor Tether en de bijbehorende handelspaaren in Europa te handhaven. De beurs verduidelijkte dat er momenteel geen plannen zijn om Tether te verwijderen of wijzigingen aan te brengen in de USDT-handelspaaren.

Deze verklaring staat in contrast met eerdere berichten die aangaven dat Kraken overwoog om de ondersteuning voor Tether’s USDT-stablecoin in de Europese Unie te beëindigen vanwege veranderende regelgevingskaders, met name de voorgestelde Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving.

Het besluit om mogelijk de ondersteuning voor USDT in Europa terug te trekken, weerspiegelt Kraken’s strategische prioriteit voor EUR-liquiditeit om beter aan de behoeften van zijn Europese klanten te voldoen. Deze ontwikkeling sluit aan bij bredere industrie trends, zoals blijkt uit soortgelijke acties van andere beurzen, zoals OKX, in reactie op regelgevingswijzigingen die de functionaliteit van USDT in de EU beïnvloeden.

Kraken’s reguleringsuitbreiding en juridische uitdagingen

Kraken is begonnen aan een traject van reguleringsuitbreiding met de overname van TradeStation Crypto, de digitale activa-tak van TradeStation Group onder Monex Group. Deze strategische zet benadrukt Kraken’s toewijding aan het versterken van zijn regelgevende positie en marktpositie in de Verenigde Staten.

Een woordvoerder van Kraken uitte optimisme over het potentieel van de overname om verdere groei te stimuleren en nieuwe productmogelijkheden binnen de Amerikaanse markt te ontsluiten. Ondertussen zijn de spanningen tussen Kraken en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geëscaleerd, zoals blijkt uit Kraken’s indiening van een reactie waarin zij de rechtszaak van de SEC aanvecht.

In haar weerwoord benadrukt Kraken de tekortkomingen van de zaak van de SEC, wat duidt op een vastberaden houding bij het verdedigen van haar naleving van regelgeving en operationele integriteit. Dit juridische geschil onderstreept niet alleen de complexiteit van regelgevende toezicht binnen de crypto-industrie, maar weerspiegelt ook de bredere implicaties voor marktdeelnemers en het regelgevende landschap als geheel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!