Grayscale introducteert nieuwe mini Bitcoin ETF met lage kosten

Grayscale is van plan zijn Grayscale Bitcoin Mini Trust te lanceren met een beheersvergoeding van 0,15%, volgens de meest recente indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Geïntroduceerd in maart, is de Grayscale Bitcoin Mini Trust Grayscale’s nieuwe investeringsproduct dat ontworpen is om beleggers betaalbare blootstelling aan Bitcoin (BTC) te bieden. Zoals vermeld in de indiening, wordt verwacht dat het product zal opereren onder het tickersymbool “BTC” en zal worden genoteerd op NYSE Arca.

Grayscale is ook van plan om 63.204 Bitcoin, of 10% van de bestaande activa van Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), te distribueren naar de Mini Bitcoin Trust. De aandelen van GBTC zullen zonder onderbreking blijven handelen op NYSE Arca.

Aandeelhouders van GBTC zullen automatisch aandelen van de nieuwe Mini Bitcoin Trust ontvangen zonder extra kosten of actie te hoeven ondernemen. Deze distributie wordt niet beschouwd als een belastbare gebeurtenis voor de Amerikaanse federale inkomstenbelasting, wat betekent dat aandeelhouders op het moment van ontvangst geen inkomen, winst of verlies zullen erkennen, volgens de indiening.

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zou de voorgestelde vergoeding Grayscale’s nieuwe product de “goedkoopste” Bitcoin ETF op de markt maken en de entiteit een “strijdkans voor instroom” geven.

Volgens gegevens van Farside Investors heeft GBTC, dat een relatief hoge beheervergoeding van 1,5% in rekening brengt, ongeveer $16,7 miljard aan uitstromen gezien sinds de omzetting.

Ondertussen heeft BlackRock’s Bitcoin ETF (IBIT) $17,3 miljard onder beheer, bijna evenveel als het fonds van GBTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!