BlackRock’s Bitcoin ETF stijgt in populariteit – CEO aangenaam verrast

Het Spot-Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van BlackRock, de Ishares Bitcoin Trust (IBIT), heeft zijn Bitcoin (BTC) bezittingen aanzienlijk verhoogd, die nu meer dan 252.011 BTC bedragen, wat een geschatte nominale waarde van $18 miljard vertegenwoordigt. Deze aanzienlijke toename weerspiegelt een sterker dan verwachte instroom van vraag van particuliere beleggers, die zelfs de verwachtingen van de CEO overtreft.

“Ik ben aangenaam verrast”, aldus Larry Fink

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft de BTC-bezittingen voor zijn Spot-Bitcoin exchange-traded fund (ETF), de Ishares Bitcoin Trust (IBIT), aanzienlijk verhoogd.

De Ishares Bitcoin Trust heeft momenteel 252.011,40930 BTC in bezit, wat een geschatte nominale waarde van bijna $18 miljard vertegenwoordigt.

Larry Fink, CEO van BlackRock, zei deze week dat hij “zeer optimistisch is over de langetermijnviabiliteit van Bitcoin.” Hij merkte op dat de Ishares Bitcoin Trust “de snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETF’s is” en “niets heeft zo snel activa verzameld als IBIT in de geschiedenis van ETF’s,” deelde de directeur mee:

“Ik ben aangenaam verrast en had nooit voorspeld dat we dit type vraag van particuliere beleggers zouden zien voordat we het indienden.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde op 10 januari 11 spot-Bitcoin ETF’s goed, inclusief IBIT. Tien daarvan begonnen de volgende dag met handelen. De laatste, de Hasdex Bitcoin ETF, die van een Bitcoin futures ETF is omgezet, begon deze week met handelen.

Robert Mitchnick, hoofd digitale activa bij BlackRock, benadrukte onlangs dat voor de klanten van het bedrijf “Bitcoin overweldigend de nummer één prioriteit is.” Hij onthulde verder, “En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!