Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Bitcoin (BTC) blijft in herhaling met een wekelijkse daling van 10 %

Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een duik genomen, waarbij het ongeveer 10% van zijn waarde heeft verloren in de afgelopen week. Desondanks blijkt uit de meest recente analyse van Santiment dat belangrijke spelers vasthouden aan hun bezit van BTC.

Hoewel er toenemende bezorgdheid en FUD (Fear, Uncertainty and Doubt) heersen onder handelaren naarmate de halvering op 19 april nadert, is het opmerkelijk dat bepaalde groepen grote investeerders een aanzienlijk vertrouwen hebben getoond in het langetermijnpotentieel van Bitcoin.

Bitcoin-investeerders blijven stabiel

Uit de gegevens blijkt duidelijk een trend van accumulatie, waarbij portefeuilles met tussen de 100 en 1.000 BTC sinds 1 maart 43.489 munten hebben verworven, met een totale waarde van $2,75 miljard.

Een vergelijkbaar patroon is te zien bij portefeuilles met holdings variërend van 1.000 tot 10.000 BTC, die gedurende dezelfde periode 80.544 munten hebben verzameld, wat neerkomt op $5,1 miljard. Portefeuilles met holdings tussen 10.000 en 100.000 BTC hebben eveneens 91.732 munten verzameld, ter waarde van ongeveer $5,8 miljard.

Deze gegevens verzameld door het cryptografische analytische platform, tonen aan dat ondanks de korte termijn markt turbulentie, grote investeerders trouw blijven aan Bitcoin, wat wijst op een sterk onderliggend bullish sentiment ten opzichte van ’s werelds grootste cryptocurrency.

Afbeelding

Experts zijn van mening dat de markt momenteel een opwaartse trend doormaakt. Het wordt verwacht dat de accumulatie fase zal aanhouden tot aan de halvering, terwijl Bitcoin (BTC) wordt verhandeld binnen de zone van 60.000-59.000.

Afbeelding

Daarnaast heeft Intotheblock onthuld dat Bitcoin momenteel bovenop een cruciale vraagzone zit, wat wijst op een potentieel sterk niveau van ondersteuning. Met meer dan een miljoen adressen die historisch gezien meer dan 530.000 BTC hebben verworven tegen een gemiddelde prijs van $64,3k, heeft dit gebied aanzienlijke belangrijkheid als een potentiële bolwerk voor de prijs van de cryptocurrency. In het geval van een neerwaartse doorbraak is de volgende belangrijke vraagzone rond het $56.000 niveau.

Afbeelding

ETF-vraag blijft achter

Hoewel er nog steeds sterke accumulatie on-chain plaatsvindt, lijkt de vraag naar spot Bitcoin ETF’s te stagneren, zelfs wanneer ETF-afwikkelingstransacties buiten beschouwing worden gelaten, volgens de analyse van CryptoQuant.

Afbeelding

Met uitzondering van BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT), die op 15 april de enige fonds was met instroom van $73,4 miljoen, hebben spot Bitcoin ETF’s te maken gehad met uitstroom.

Vorige week registreerden digitale activa-investeringsproducten een uitstroom van $126 miljoen, waarbij Bitcoin goed was voor $110 miljoen, aangezien investeerders voorzichtigheid betrachtten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!