Solana vormt neerwaartse driehoek, aldus Peter Brandt

Bekende handelaar en marktanalist Peter Brandt heeft gereageerd op de recente prijsactie van Solana, waarbij hij hintte naar de mogelijke voltooiing van een grafiekpatroon. Gezien de volatiliteit op de markt hebben recente prijsbewegingen vragen opgeroepen over de korte-termijn prijsrichting van Solana, waarbij het opduiken van een neerwaarts driehoekspatroon de aandacht trok van technische analisten zoals Brandt.

In een recente tweet vestigde Brandt de aandacht op een intrigerende ontwikkeling op de vier-uurs prijsgrafiek van Solana (SOL) — de voltooiing van een neerwaarts driehoekspatroon. Neerwaartse driehoeken zijn significant in technische analyse en duiden vaak op een voortzetting van een neerwaartse trend.

Peter Brandt / X

Het neerwaartse driehoekspatroon is een veelvoorkomende technische formatie gekenmerkt door lagere hoogtepunten en een horizontale ondersteuningslijn. In sommige gevallen kan de ondersteuningslijn sterk lijken, waardoor de prijs stuitert en een sterke opwaartse beweging maakt. Met het patroon nu voltooid voor SOL, volgens Brandt, blijft de anticipatie onder marktdeelnemers tastbaar terwijl zij mogelijke prijsbewegingen afwachten, zowel naar boven als naar beneden.

Echter, de inzichten van Brandt gaan dieper dan alleen de vorming van het patroon. Hij benadrukt dat de validatie van dit patroon meer gewicht heeft dan de voltooiing ervan. Volgens de legendarische handelaar is het falen van een patroon (om te doen wat het volgens klassieke regels zou moeten doen) belangrijker dan het voltooien van het patroon zelf.

Op het moment van schrijven steeg SOL met 1,73% in de afgelopen 24 uur naar $173, waarbij het zich herstelde van de dieptepunten van 10 april van $162. Aan de positieve kant zullen de ogen gericht zijn op een doorbraak van het niveau van $184 voor een beweging richting $200 en verder. Aan de andere kant blijft de dagelijkse MA 50, die sinds eind 2023 de prijs van SOL heeft ondersteund, een formidabele steun.

Terwijl Solana zijn koers blijft uitzetten op de crypto-markt, zullen handelaren nauwlettend de prijsbewegingen in de gaten houden, met name in het licht van de voltooiing van het neerwaartse driehoekspatroon.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!