Chainlink prijs daalt ondanks debut op Base Layer-2

Chainlink (LINK) heeft de lancering van zijn Chainlink Functions product aangekondigd op Base, de layer-2 blockchain ontwikkeld door Coinbase en beveiligd door Ethereum (ETH). Deze integratie rust ontwikkelaars op Base uit met geavanceerde rekenmogelijkheden, waardoor ze smart contracts kunnen verbinden met externe API’s en trust-minimized berekeningen kunnen uitvoeren.

De introductie van Chainlink Functions op Base is een vooruitgang in de blockchaingemeenschap. Ontwikkelaars hebben nu een serverloos platform dat het integreren van smart contracts en verschillende soorten API’s eenvoudig maakt. Deze mogelijkheid verbetert de werking van gedecentraliseerde applicaties (DApps) door aangepaste off-chain logica op een veilige en gedecentraliseerde manier uit te voeren.

Base, een Ethereum layer-2 oplossing, is ontwikkeld om de nodige schaalbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid te bieden om geavanceerde dApps te ondersteunen. Base maakt het gemakkelijk om gebruikers en activa aan boord te brengen van Ethereum’s layer-1 en Coinbase, evenals andere compatibele blockchains die elke Ethereum Virtual Machine (EVM) codebase ondersteunen.

Chainlink Functions op Base is een handig platform voor ontwikkelaars die on-demand, trust-less berekeningen willen uitvoeren. Deze uitbreiding biedt ontwikkelaars meer keuzes en sluit aan bij de filosofie van Base om een on-chain toevluchtsoord te zijn voor Coinbase-producten, gebruikers en activa, zoals een adaptieve en levendige ontwikkelomgeving.

Chainlink wordt erkend vanwege zijn bijdragen aan de blockchainsector, met name door het mogelijk maken van veilige en betrouwbare gegevensopvraging en off-chain berekeningen. Het platform heeft transacties mogelijk gemaakt ter waarde van $9 biljoen, wat de invloed ervan op de financiële, DeFi, wereldhandel en gamingsectoren weerspiegelt.

De introductie van Chainlink Functions in Base onderstreept de toewijding van het platform om ervoor te zorgen dat ontwikkelaars beschikken over wat nodig is om meer flexibele en dynamische applicaties te bouwen. Met de gedecentraliseerde compute runtime biedt Chainlink Functions dezelfde voordelen als traditionele serverloze computingoplossingen, maar is het veiliger en minimaliseert het vertrouwen, wat kenmerkend is voor blockchain-technologie.

Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het benutten van Chainlink Functions kunnen beginnen door toegang te krijgen tot uitgebreide documentatie en te experimenteren met de Chainlink Functions Playground. Degenen die klaar zijn om deze functionaliteit in hun applicaties te incorporeren, kunnen zich abonneren op een service die een vereenvoudigde manier biedt om dApps te verbeteren met externe data-connectiviteit en aangepaste berekeningslogica.

Ondanks de aankondiging is Chainlink de afgelopen 24 uur in een bearish trend geweest nadat het niet lukte om de weerstand van $17,63 te doorbreken. Op het moment van schrijven werd LINK verhandeld op $17,09, een daling van 2,63% vanaf het hoogste punt van de dag. Tegelijkertijd daalden de marktkapitalisatie van LINK en het handelsvolume van 24 uur met respectievelijk 2,59% en 4,84% tot $10.041.874.113 en $371.731.589.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!