Ethereum-ontwikkelaars bereiden Electra-upgrade voor – Wat kunnen we verwachten?

De volgende op consensuslaag gerichte hardfork die naar Ethereum (ETH) komt, is de Electra-upgrade en ontwikkelaars zijn druk bezig geweest met het versterken van de upgrade met bepaalde EIP’s die specifieke functies bieden. De vier belangrijkste EIP’s werden onlangs onthuld door Galaxy-onderzoeker Christine Kim.

Electra-upgrade ziet meerdere implementaties

De volgende upgrade zal naar verwachting zeer binnenkort live gaan op het testnet. Uit discussies tijdens de laatste tweewekelijkse bijeenkomst van de All Core Developers Consensus (ACDC), onder leiding van onderzoeker Alex Stokes van de Ethereum Foundation (EF), integreren Ethereum-ontwikkelaars EIP-6110, EIP-7002, EIP-7251 en EIP-7549 in de Electra-upgrade.

EIP-6110

EIP-6110, dat al in december 2022 werd gecreëerd, staat klaar om validatordeposito’s in de keten te leveren. Volgens de Ethereum Foundation “maakt dit EIP een in-protocol mechanisme voor de verwerking van stortingen op de consensuslaag mogelijk en elimineert het het stemmechanisme van de indiener dat momenteel wordt gebruikt.”

Op de lange termijn zal de EIP 6110 bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid en stabiliteit van Ethereum door de manier te veranderen waarop het netwerk de stortingen van zijn validators verwerkt.

EIP-7002

EIP-7002 kan ook worden aangeduid als de triggerbare uitgangen van de uitvoeringslaag. Het zou validators in staat stellen exits te activeren via hun opnamegegevens op de uitvoeringslaag (0x01). Er zijn nog steeds overwegingen van ontwikkelaars om kleine aanpassingen aan dit EIP aan te brengen die eveneens een verandering in de Engine API zullen veroorzaken.

EIP-7251

EIP-7251 heeft de tag “Increase the MAX_EFFECTIVE_BALANCE” omdat het tot doel heeft validators in staat te stellen grotere effectieve saldi te hebben terwijl de ondergrens van 32 ETH behouden blijft. Opmerkelijk is dat EIP-7002 een voorwaarde is voor dit EIP. Daarom zijn er speculaties dat de implementatie van EIP-7002 en 7251 in dezelfde upgrade tot enige complexiteit zal leiden.

EIP-7549

EIP-7549 verplaatst de commissie-index buiten het ondertekende attestbericht. Dit is een van de meest recentelijk opgerichte EIP’s. De Ethereum Foundation beschreef het als volgt:

“Dit voorstel heeft tot doel Casper FFG-klanten efficiënter te maken door het gemiddelde aantal koppelingen dat nodig is om consensusregels te verifiëren, te verminderen. Hoewel alle soorten klanten kunnen profiteren van dit EIP, zullen ZK-circuits die de Casper FFG-consensus bewijzen waarschijnlijk de meeste impact hebben.”

Conclusie

De Ethereum-blockchain is constant in ontwikkeling en ondergaat een intense evolutie. Hierbij is Electra de volgende grote upgrade na de onlangs geïmplementeerde Dencun-upgrade, die eerder dit jaar live ging op het mainnet. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!