Dalende dollar kan Bitcoin naar $150.000 stuwen, aldus analist

De nauwlettend gevolgde cryptoanalist Jamie Coutts zegt dat één indicator, die een geschiedenis heeft van het voorspellen van Bitcoin-rally’s in Q2-Q3, op het punt staat groen te knipperen voor BTC.

Coutts vertelt zijn volgers op het sociale mediaplatform X dat de dollarindex (DXY), die de kracht van de Amerikaanse dollar meet tegen een gewogen mandje van andere belangrijke vreemde valuta’s, een cruciale indicator is om in de gaten te houden voor Bitcoin.

DXY is vaak omgekeerd gecorreleerd met risicovolle activa, stijgt wanneer ze worden verkocht en daalt wanneer ze rallyen. Volgens Coutts is elke zomer (juni tot september) de Bitcoin-rally veroorzaakt door een verzwakkende dollarindex:

“Als er één indicator was om in de gaten te houden om te zien of deze thesis dienovereenkomstig wordt uitgespeeld, of niet, denk ik dat het de dollar zou zijn. Elke BTC-zomerrally is voorafgegaan door een sterkere dollar, die piekt en omrolt, wat, terwijl het lager cascadeert, BTC de lucht in stuurt.”

Met de DXY midden in een lange consolidatierange, zegt Coutts dat een doorbraak onder de 101 het begin kan zijn van een enorme rally voor BTC:

“Momenteel zit de DXY vast in een smalle consolidatierange. Een doorbraak boven de 107-108 zou serieuze druk zetten op alle risicovolle activa.

Een doorbraak onder de 101 zou een beweging naar de lage 90’s moeten zien, wat, als dat zou gebeuren, waarschijnlijk BTC naar $150.000 zou sturen op basis van eerdere DXY-bewegingen.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $67.759.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!