BTC koers maakt bullish comeback nadat Bitcoin scherp daalt – Nu investeren voor Bitcoin halving deze maand?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

In aanloop naar de Bitcoin halving op 19 april staat de Bitcoin koers enigszins onder druk. Na maanden van sterke stijgingen is de opmars na het bereiken van een nieuw All-Time High (ATH) in maart een halt toegeroepen. Wat is de reden dat Bitcoin daalt, en wat kunnen we verwachten in de aankomende periode?

Bitcoin koers verwachting – Bitcoin daalt in aanloop naar Bitcoin halving

Over iets meer dan twee weken is het dan zover: de vierde Bitcoin halving. De vorige Bitcoin halvings hebben telkens gezorgd voor een nieuwe ATH na de halving. Dit keer was echter alles anders en het ATH werd al ruim voor de halving behaald. Ondanks kleine correcties wist de Bitcoin koers het niveau goed vast te houden. Deze ontwikkelingen werden vooral veroorzaakt door de kapitaalinstroom via de spot Bitcoin ETF’s.

Toch heeft de Bitcoin koers de afgelopen week wat minder gepresteerd dan de voorgaande weken en maanden. Vergeleken met zeven dagen geleden is de koers namelijk met 5,81% gedaald, zoals in de onderstaande grafiek is te zien. Vandaag consolideerde de koers weer een beetje met een lichte stijging van 0,71%, maar er lijkt nog geen teken te zijn van herstel.

De afgelopen maand sluit Bitcoin nog positief af met een 4,42% stijging. Dit geeft echter wel consolidatie aan, want de groei in voorgaande maanden lag een stuk hoger. Zo steeg de koers over de afgelopen 6 maanden met iets meer dan 140% en in 2024 al met 56%.

Vooral de pre-halving rally en de introductie van de spot Bitcoin ETF’s hebben voor de rallies van de Bitcoin koers gezorgd. Maar waarom daalt Bitcoin nu de Bitcoin halving juist nadert? Is het niet logischer dat er meer hype ontstaat door het schaarser worden van Bitcoin?

Grote kapitaaluitstroom ETF’s en grote Bitcoin verkoop door VS

Er liggen twee gebeurtenissen ten grondslag aan de daling van de Bitcoin koers. Ten eerste was er een bovengemiddelde uitstroom via spot Bitcoin ETF’s. Zo ontstond er afgelopen maandag een grote verkoopdruk door een uitstroom via de spot Bitcoin ETF’s van Grayscale (GBTC) en ARK 21Shares (ARKB). De GBTC ETF was hierbij verantwoordelijk voor een uitstroom van $82 miljoen en ARKB voor $88 miljoen.

Ten tweede heeft er een opvallende transactie plaatsgevonden, waarbij meer dan 30.000 Bitcoins zijn verplaatst naar Coinbase wallets. Het gaat hierbij om een verplaatsing van een onbekende wallet die in 2013 in beslag werd genomen door de overheid van de VS. Hierdoor lijkt het erop dat ze zich voorbereiden op een verkoop, wat voor veel speculatie heeft gezorgd onder traders. De tokens hebben een waarde van ongeveer $2 miljard.

Bitcoin koers verwachting na Bitcoin halving

Toch lijkt de huidige dip van de Bitcoin koers slechts een kortstondig evenement met het oog op de Bitcoin halving. In het verleden heeft de Bitcoin halving namelijk altijd gezorgd voor stijgende koersen. Bij een halving worden de beloningen voor Bitcoin mining dan ook gehalveerd, waardoor er minder nieuwe Bitcoins op de markt komen. Het aanbod slinkt hierdoor flink, wat voor een stijgende koers kan zorgen.

Veel crypto nieuws analisten zijn dan ook zeer bullish over de aankomende periode. Zo stelt crypto analist Capitain Faibik dat de Bitcoin koers op de langere termijn in een ‘super cycle’ terecht kan komen met nieuwe ATH’s. 

Toch moet Bitcoin het huidige niveau op $65.500 blijven vasthouden en klimmen naar $70.000 om het bullish momentum weer te hervinden. Mocht dit lukken, dan zullen er op de korte termijn ook weer stijgingen kunnen plaatsvinden.

Veelbelovende nieuwe cryptomunten nu Bitcoin daalt

Nu Bitcoin daalt is het wellicht verstandig om naar andere cryptomunten te kijken met veelbelovende perspectieven op de korte termijn. Nieuwe cryptomunten zijn hier een ideale optie voor, omdat ze vaak beschikken over een lage market cap.

Door de lage market cap is er nog de potentie voor extreme rendementen, mits je er op tijd bij bent. Zeker met de effecten van de Bitcoin halving in het achterhoofd, die in grotere mate ook van toepassing zijn op nieuwe altcoins, kan het dus zeer interessant zijn om hierin te investeren. Wij hebben hieronder in ieder geval de meest veelbelovende opties verzameld.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Passief Bitcoin minen via staking pool

Bitcoin Minetrix is wellicht het meest veelbelovende project in aanloop naar de Bitcoin halving en daarna. Dit project brengt namelijk Bitcoin mining weer terug naar de particulier. Door de native token BTCMTX te kopen en te staken, heb je namelijk al toegang tot Bitcoin mining. Hoe werkt dit precies?

Via de website van Bitcoin Minetrix kun je nu nog BTCMTX tokens kopen in de presale. Deze tokens kun je direct staken en daarvoor ontvang je extra BTCMTX tokens als beloning. Na het aflopen van de presale ontvang je daarnaast nog cloud mining credits. Deze kun je inzetten om een deel van de Bitcoin cloud mining opbrengsten te claimen.

Tot op heden is de presale een erg groot succes. Er is namelijk al $12,8 miljoen opgehaald en het verkoop tempo neemt flink toe. De tokens kosten nu $0,0144 per stuk, maar de prijs zal over een dag iets stijgen. Je kunt BTCMTX kopen met ETH, USDT of je creditcard. Wees er snel bij en profiteer!

Nu naar Bitcoin Minetrix

5thScape (5SCPAE) – Nieuwe cryptomunt introduceert VR in de sector

5thScape is een nieuw crypto project dat Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) introduceert aan de crypto sector. Het probeert hiermee een brug te slaan tussen twee zeer snel groeiende sectoren: VR gaming en crypto. Door het samenbrengen van de twee veelbelovende technologieën met de presale van hun nieuwe cryptomunt 5SCAPE, weet 5thScape al veel investeerders aan zich te binden.

Het platform van 5thScape is geschikt voor het spelen en vinden van de beste AR en VR games en films. De geavanceerde hardware van 5thScape zorgt daarbij voor spannende en unieke VR ervaringen.

Binnen het platform zal 5SCAPE de native token zijn. Deze token is momenteel nog $0,00248 per stuk, maar deze prijs zal flink gaan stijgen naarmate het game-platform volledig is gelanceerd. Daarnaast is de listing prijs vastgesteld op $0,01 per token, waardoor je al gegarandeerd kan profiteren van een mooi rendement.

Tot slot zul je ook een passief inkomen kunnen genereren via een lucratieve staking functie. Zorg er dus voor dat je genoeg 5SCAPE tokens inslaat voor deze lage prijs via de website en profiteer maximaal.

Nu naar 5thScape

eTukTuk (TUK) – Groene crypto met veelbelovend concept

eTukTuk is de meest duurzame crypto uit deze lijst. Dit project wil namelijk met behulp van blockchaintechnologie de transportsector verduurzamen, in het bijzonder die van ontwikkelingslanden.

In ontwikkelingslanden zoals Sri-Lanka en Bangladesh is de tuktuk een veelgebruikt vervoermiddel. Deze tuktuks zijn zeer vervuilend, ondanks dat ze wel heel efficiënt zijn voor transport. Daarom wil eTukTuk een elektrische tuktuk introduceren op de markt.

Binnen hun project is een grote rol weggelegd voor de TUK token. Deze token zal door chauffeurs gebruikt kunnen worden om hun eTukTuks op te laden. Daarnaast is de token ook geschikt om te staken voor een passief inkomen en zal het een rol gaan spelen in een Play-to-Earn game van eTukTuk.

De TUK token is ook aan te schaffen via een presale, waarin al meer dan $2,75 miljoen is opgehaald. Deze nieuwe cryptomunt kost nu $0,0295 per stuk, maar de prijs zal binnenkort stijgen. Voor een zo groot mogelijk rendement is het dus raadzaam om snel te handelen.

Nu naar eTukTuk

Slothana (SLOTH) – De nieuwe Solana meme coin hype

Slothana staat onder veel crypto analisten bekend als de nieuwe hype onder de Solana meme coins. In 2024 zijn de Solana meme coins een ongekend succes en de nieuwe projecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Toch weet Slothana zich te onderscheiden, waardoor er al meer dan $7 miljoen is opgehaald met de presale.

Het succes is terug te herleiden naar een sterk concept. Slothana is namelijk klaar met het kantoorleven en de 9-tot-5 mentaliteit en wil financieel succes voor iedereen aanbieden. Veel investeerders herkennen zich in dit verhaal en hebben massaal geïnvesteerd in de meme coin.

De SLOTH token is te koop via de officiële website van Slothana. Hier kun je 10.000 SLOTH kopen voor 1 SOL token. Na het aflopen van de presale zullen de gekochte tokens direct naar je crypto wallet gestuurd worden. Het is dus niet nodig om de tokens nog apart te claimen.

Ook zal de SLOTH token na het aflopen van de presale gelanceerd worden op crypto exchanges. Met het succes van eerdere Solana meme coins in het achterhoofd, zoals SLERF en SMOG, is het misschien verstandig om SLOTH ook aan je portfolio toe te voegen.

Nu naar Slothana

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!