Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Robert Kiyosaki bevestigt steun voor Bitcoin en waarschuwt voor inflatiegevaar

Robert Kiyosaki, een gerespecteerde financiële expert en auteur, heeft zijn steun voor Bitcoin (BTC) opnieuw bevestigd na recente uitspraken van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell over inflatiezorgen. Kiyosaki benadrukte in een krachtige verklaring dat Powell heeft toegegeven dat de inflatiedruk aan het toenemen is. Hij stelt dat dit een belangrijk keerpunt aangeeft voor de economie.

Robert Kiyosaki blijft Bitcoin aanprijzen

Als bekend auteur van de bestseller “Rijke pa arme pa” pleit hij al geruime tijd voor alternatieve activa zoals goud, zilver en Bitcoin. Op platform X schreef hij:

“Fed-voorzitter Powell heeft eindelijk de waarheid gesproken. Vorige week heeft hij eindelijk toegegeven dat inflatie terrein wint. De Fed kan niet langer beloven dat inflatie op 2% blijft of dat inflatie slechts ’tijdelijk’ is. Eindelijk heeft hij het liegen gestaakt.”

In reactie op de erkenning door Powell, heeft Kiyosaki zijn standpunt verder versterkt en bepleitte hij de voordelen van Bitcoin en andere waardevolle activa. Hij waarschuwde ook het publiek voor de gevaren van inflatie en drong er bij mensen op aan om actief te zijn in het beheer van hun financiële toekomst.

Op onomwonden wijze benadrukte Kiyosaki de ernstige gevolgen van het vasthouden aan traditionele spaarvormen. Hij haalde zijn bekende boek aan en verkondigde: “Spaarders zijn verliezers.” Hij onderstreepte de aanzienlijke achteruitgang van de koopkracht van de dollar door de jaren heen, die teruggaat tot de oprichting van de Federal Reserve en de IRS in 1913.

Met zijn voorkeur voor “echt geld” pleitte Kiyosaki voor het bezit van activa zoals goud, zilver en Bitcoin als bescherming tegen de ontwaarding van fiatvaluta’s. Zijn aanbeveling weerspiegelt zijn langdurige overtuiging van het belang van financiële educatie en het versterken van individuele financiële autonomie.

Fed-voorzitter negeert renteverlagingen

Tijdens zijn toespraak aan de Stanford Graduate School of Business benadrukte Fed-voorzitter Powell de noodzaak van verder beraad voordat er beslissingen worden genomen over renteverlagingen. Ondanks wijdverspreide anticipatie onder financiële analisten voor renteverlagingen medio 2024, blijft de zekerheid momenteel ongrijpbaar.

Deze onzekerheid suggereert dat activa zoals Bitcoin en aandelen, doorgaans geassocieerd met een grotere risicobereidheid, een periode van uitgebreide consolidatie kunnen doormaken voordat ze hun opwaartse momentum hervatten. Bovendien benadrukte Powell de recente overperformance in banencreatie en inflatiecijfers.

Hij gaf aan dat deze de initiële prognoses overtroffen. Hoewel beleidsmakers over het algemeen neigen naar potentiële renteverlagingen door de Fed later in het jaar, verschilt Powell van mening. Daarom benadrukte hij dat dergelijke maatregelen alleen zouden worden genomen met toenemend vertrouwen in een aanhoudende daling van de inflatie naar het Fed-doel van 2%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!