Solana komt naar voren als nieuwe Ethereum, aldus Celestia COO

In een recente verklaring heeft de Chief Operating Officer (COO) van Celestia, Nick White, golven gemaakt in de blockchain-community door Solana (SOL) stoutmoedig uit te roepen tot de erfgenaam van de troon van Ethereum (ETH). Whites verklaring komt temidden van Solana’s opmerkelijke prestaties op het gebied van blockchain-schaalbaarheid en adoptie.

Celestia COO Prijst het Potentieel van Solana Parallellen trekken tussen Solana en Ethereum, benadrukte White de opvallende gelijkenis in het vullen van blokken op beide netwerken. Hij verklaarde: “De blokken van Solana vullen zich net als die van Ethereum.” Dit onderstreept het belang van de snelle adoptie van Solana en de groeiende transactievolumes.

Het vertrouwen van White in het potentieel van Solana als de volgende Ethereum wordt verder versterkt door inzichten uit een blogpost van Solana. Door een screenshot van de blog te plaatsen, benadrukte hij de indrukwekkende rekenkracht van het netwerk. De COO van Celestia benadrukte dat de blokken onlangs een totale berekeningslimiet van 48 miljoen CU bereikten tijdens perioden van congestie.

Bovendien schetste de blog strategieën voor het optimaliseren van de programmatische efficiëntie om een toegenomen transactieverwerking mogelijk te maken, waarbij Solana’s toewijding aan schaalbaarheid en gebruikerstoegankelijkheid werd getoond. Daarom schitterde Whites bewondering voor de prestaties van SOL door zijn verklaring heen toen hij waarnemers aanmoedigde om het “bewonderen en respecteren” van de monumentale stappen van het netwerk op het gebied van blockchaintechnologie.

Eerder, vorige week, nam de medeoprichter van Solana Labs een vriendelijke benadering aan ten opzichte van Ethereum-volumes nadat SOL DEX de mijlpaal van $50 miljard aan handel had bereikt. Gegevens die op zaterdag werden vrijgegeven, onthulden dat de volumes van Solana DEX die van Ethereum DEX evenaarden. Bovendien wezen ze op een stijging van de handelsactiviteit door een opmerkelijke uitbreiding van de marktkapitalisatie van SOL.

Het volume van transacties op de Solana blockchain DEX bereikte een all-time high op dat moment. Bovendien was deze stijging in lijn met de recente trend van aanzienlijke groei op de cryptocurrency-markt over een korte periode. Daarnaast volgde de piek op de gegevens van de vorige week, die aangaven dat het wekelijkse DEX-volume van SOL meer dan $13,3 miljard bedroeg.

Op dat moment stond het handelsvolume op $50 miljard, volgens DeFiLlama-gegevens. Dit onderstreepte het toenemende belang van blockchaintechnologie in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!