Wat is het effect van de Dencun upgrade op L2’s?

Terwijl Arbitrum (ARB) en Optimism (OP) een stijging in activiteit en prijsbeweging zagen kort na de Dencun-upgrade, kreeg Base niet veel aandacht. Echter, naarmate de tijd verstreek, veranderden de omstandigheden ten gunste van Base. Recentelijke ontwikkelingen suggereren een verschuiving in de dynamiek, waardoor het protocol mogelijk wordt gepositioneerd als een van de koplopers in de L2-race.

Recente gegevens tonen aan dat de activiteit op Base merkbaar is gestegen, gekenmerkt door een significante toename in het aantal transacties. In de afgelopen 24 uur groeide het aantal dagelijks actieve gebruikers op het netwerk met 800%. Op 16 maart registreerde Base zijn hoogste aantal transacties, met een totaal van 2.115.080.

Ook het totale aantal unieke adressen op het netwerk is gestegen, met een dagelijkse toename van 833k, wat resulteert in een opmerkelijke totaal van 67.790.726 adressen per 16 maart, wat een lokaal ATH markeert.

Bovendien bereikte het aantal geverifieerde contracten op het netwerk 672, wat verder de groeiende ecosysteem benadrukt. Opmerkelijk is dat Base zowel Arbitrum als Optimism heeft overtroffen wat betreft actieve adressen op het netwerk. Deze toename in activiteit heeft Base doen stijgen tot het overtreffen van zijn tegenhangers wat betreft transactievolume, wat een veelbelovende koers aangeeft voor het protocol.

Echter, terwijl Base opmerkelijke groei heeft gezien in transactievolume en actieve adressen, is zijn prestatie in de DeFi-sector minder indrukwekkend geweest. In termen van Total Value Locked (TVL) leidde Arbitrum het peloton op het moment van schrijven, nauw gevolgd door Optimism. Echter, Base is onlangs naar voren gekomen als een sterke concurrent.

Op dezelfde manier bleef Arbitrum bij het schrijven van dit bericht dominant in DEX-volumes, maar Base heeft significante vooruitgang geboekt door de tweede positie voor Optimism in te nemen.

De toegenomen activiteit op het netwerk heeft geleid tot een verhoogde inkomstengeneratie voor het Base-protocol. Door Optimism en Arbitrum te overtreffen in gegenereerde inkomsten, benadrukte de robuuste prestatie van Base zijn groeiende prominentie in het L2-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!