CEO van Crypto.com deelt inzichten over Bitcoin terugval van recordhoogtes

De leidende cryptocurrency heeft een opmerkelijke terugval ervaren van zijn recente recordhoogtes, en is onder de $67.000-mark gevallen na het doorbreken van de $73.000 vorige week. Deze daling is echter geen onbekend terrein voor het digitale activum, volgens Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, een in Singapore gevestigde digitale activabeurs.

In een recent interview met CNBC deelde Marszalek inzichten over de huidige marktdynamiek van Bitcoin (BTC). Hij trok parallellen met historische trends en merkte op dat de huidige marktomstandigheden overeenkomsten vertonen met de sterke opwaartse trend waargenomen in december 2020 en januari 2021. Hij benadrukte dat op basis van eigen data-analyse, het sentiment onder retailers lijkt op dat van de bovengenoemde periode, wat wijst op potentiële overeenkomsten in marktgedrag.

Optimisme te midden van volatiliteit

Ondanks de recente neergang blijft Marszalek optimistisch over de langetermijntraject van Bitcoin. Hij benadrukte dat de huidige volatiliteit, hoewel significant, relatief lager is dan in vorige cycli, wat wijst op een mate van marktrijpheid. Marszalek verwacht een gestage toename van de waarde van Bitcoin over tijd, gedreven door uitbreiding van de marktgrootte en toenemende liquiditeit.

Analyserend wat de onderliggende factoren achter de recente prijsschommelingen zijn, wees Marszalek naar ontwikkelingen op de optiemarkt als een primaire drijfveer. Echter, hij onderstreepte de veerkracht van Bitcoin, stellend dat dergelijke fluctuaties inherent zijn aan zijn aard en niet afdoen aan zijn langetermijnpotentieel.

Bitcoin prijs en prestatie

Ten tijde van schrijven wordt Bitcoin gewaardeerd op $66.163, wat een daling van meer dan 4% binnen 24 uur markeert. Ondanks deze kortetermijnvolatiliteit herhaalde Marszalek het belang van het beschouwen van Bitcoin als een langetermijninvestering, benadrukkend zijn potentieel om aanzienlijke rendementen te leveren over decennia in plaats van dagen of weken. In deze context is het ook noemenswaardig dat El Salvador een significante stap heeft gezet door te investeren in Bitcoin, met een portefeuille van meer dan 5.000 Bitcoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!