Bitcoin daalt met 7% en zorgt voor bijna $600 miljoen aan liquidaties

Het feest op de crypto-markt lijkt ten einde te komen, met de Bitcoin (BTC) prijs die bijna 8% daalt en handelt op $67,345 met een marktkapitalisatie van $1,322 biljoen. De bredere crypto-markt heeft in de laatste 24 uur meer dan $200 miljard verloren. De verkoopdruk over de bredere crypto-markt komt doordat de VS hoger dan verwachte PPI-inflatiegegevens heeft aangekondigd.

In recente handel is de waarde van Bitcoin onder de $68.000-grens gezakt, met een prijs van $67.788, wat een daling van 7,53% markeert in de afgelopen 24 uur, zoals aangegeven door gegevens van Binance. Tegelijkertijd onthulde Coinglass-gegevens dat liquidaties op het netwerk in dezelfde periode $576 miljoen hebben bereikt, waarbij long-posities goed waren voor $448 miljoen van het geliquideerde bedrag. Deze grootschalige liquidatieactiviteit heeft 167.000 individuen getroffen.

Volgens Santiment is de prijs van Bitcoin voor de tweede keer in slechts drie dagen tijd onder de $70.000-grens gezakt. Analyse van on-chain transactievolume benadrukt de toegenomen activiteit op het netwerk. Een positief aspect komt echter naar voren doordat houders opnieuw beginnen af ​​te nemen, wat wijst op een noodzakelijke fase van capitulatie.

Verder wijzen de gegevens van Santiment ook op de whale-accumulatie die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Volgens Santiment hebben belangrijke stakeholders in Bitcoin een cruciale rol gespeeld bij het stimuleren van de recente stijging van de marktkapitalisatie in de afgelopen vijf weken. Wallets met tussen de 10 en 10.000 BTC hebben sinds 4 februari 154,16K munten verzameld, wat neerkomt op ongeveer 0,665% van het totale aanbod. Op dit moment overtreft de waarde van deze holdings $10,9 miljard.

In een beoordeling van de huidige marktdynamiek deelt crypto-analist CrediBULL Crypto inzichten in de recente prijsactie, waarbij wordt gesuggereerd dat de verwachte opwaartse momentum niet is gerealiseerd, wat wijst op een mogelijke neerwaartse trend die zich ontvouwt.

CrediBULL Crypto merkt de recente prijsdaling op, die heeft geleid tot de vermindering van opgebouwd open interest (OI) op de markt. Echter, ondanks deze daling suggereert de analist dat er nog ruimte is voor verdere neerwaartse beweging voordat een verondersteld “basisniveau” wordt bereikt. CrediBULL Crypto identificeert een potentieel ondersteuningsniveau in het bereik van 63.000 tot 64.000 USD, aangeduid als de “groene zone”.

CrediBULL Crypto / X

Volgens de analist presenteert dit geïdentificeerde bereik een logisch gebied waar een bounce of omkering in de prijs zou kunnen plaatsvinden, mogelijk samenvallend met de volledige eliminatie van het resterende OI-opbouw.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!