El Salvador heeft meer dan 5.000 Bitcoin (BTC)

De president van El Salvador, Nayib Bukele, verklaarde op donderdag 15 maart dat zijn land meer dan $400 miljoen aan Bitcoin (BTC) heeft opgeslagen in een cold wallet. Een cold wallet is een digitale portemonnee die geen verbinding heeft met het internet en wordt gebruikt om cryptomunten offline te bewaren, waardoor ze beschermd zijn tegen hackaanvallen. Nayib Bukele zei het volgende op X:

“We hebben besloten een groot deel van onze Bitcoin over te zetten naar een cold wallet en die cold wallet op te slaan in een fysieke kluis op ons nationaal grondgebied. Je kunt het ons eerste Bitcoin-spaarvarken noemen.”

Gegevens uit de screenshot gedeeld door Bukele tonen aan dat El Salvador in totaal 5.689 BTC heeft verplaatst. Op het moment van de transactie werd de waarde van de BTC’s geschat op ongeveer $405 miljoen.

Zijn aankondiging komt op een moment waarop Bitcoin deze week een nieuw record heeft bereikt, met een waarde van meer dan $73.000. Niettemin worden de munten momenteel tegen de huidige Bitcoinprijs gewaardeerd op ongeveer $390 miljoen. Deze nieuwe waardering is het gevolg van de recente correctie van het digitale activum op donderdag, waarbij de waarde van BTC daalde van ongeveer $73.000 naar $69.000.

Bitcoin als wettig betaalmiddel

In september 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin legaal in omloop bracht als wettig betaalmiddel, vergelijkbaar met de Amerikaanse dollar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!