BTC & ETH koersen dalen plots na miljoenen liquidaties, crypto rally voorbij? Welke crypto gaat stijgen ondanks dip

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Wie dacht dat de koers van grote crypto’s in aanloop naar de Bitcoin halving alleen maar zou stijgen, komt vandaag bedrogen uit. Miljoenen investeerders kozen eieren voor hun geld, liquideerden hun investeringen en zorgden voor bijltjesdag op de exchanges. Is dit het einde van de crypto rally, en welke crypto gaat stijgen ondanks de huidige ontwikkelingen?

Bitcoin koers raakt belangrijke support kwijt

In de afgelopen maanden ging het geweldig met Bitcoin. De koers van de token steeg vanaf ‘uptober’ gestaag, en de afgelopen dagen kon zelfs een nieuwe All Time High neergezet worden. Voorlopig blijft het nieuwe record steken op $73.750,07, want BTC is begonnen met een val. Op 15 maart werd bijna 5% ingeleverd. Support kon vervolgens worden gevonden rond de $68.000, nadat de token heel kort zelfs even de $65.000 aantikte.

De schuldigen konden al snel worden aangewezen. Uit data blijkt namelijk dat 200.000 traders besloten hun winst te pakken nu de token op haar hoogste waarde ooit stond. Meer dan $660 miljoen werd op deze manier in een zeer kort tijdsbestek geliquideerd.

Het is niet zo dat er de afgelopen dagen geen aankondiging van een mogelijke koersval was. Zo krabden op 14 maart al veel investeerders zich al op het achterhoofd, nadat de ETF instroom droog leek te vallen. De gezamenlijke BTC ETF instroom op 14 maart bedroeg slechts $133 miljoen, de laagste waarde in de hele maand. De instroom op 14 maart was zelfs 48% lager dan het 14-daagse gemiddelde.

Daarnaast reageert de Bitcoin koers waarschijnlijk ook op het CPI (Consumer Price Index) rapport dat op 12 maart werd vrijgegeven. De Amerikaanse inflatiecijfers zien er niet goed uit, en dat heeft zijn weerslag op vrijwel alle financiële markten. 

Ethereum koers dipt mee

Naast Bitcoin zit ook ETH in het verdomhoekje. De token van Vitalik Buterin beleefde een bullish week, waarin zelfs de $4000 werd aangetikt. Desondanks daalt de Ethereum koers vandaag met bijna 5%, deels onder invloed van dezelfde factoren die momenteel ook de Bitcoin koers dwarszitten.

Mogelijk zal bij de dalende Ethereum koers meespelen dat veel investeerders hoge verwachtingen hadden van de Dencun-upgrade. De introductie van proto-danksharding zorgt ervoor dat er meer data verwerkt kan worden, waardoor de snelheid van het netwerk omhoog gaat en de gasfees omlaag gaan.

Wellicht zijn enkele investeerders teleurgesteld in het feit dat de introductie van deze interessante technologische vooruitgang zich niet direct vertaalt in een hogere Ethereum koers.

Welke crypto gaat stijgen?

Ondanks de huidige beslommeringen zijn er de nodige redenen tot optimisme. Het is goed om te weten dat niet elke token momenteel meegaat in de malaise. Zo zit van de grootste tokens met name Solana in de lift: de token stijgt op bijltjesdag met liefst 8%. Conflux en Jupiter, twee relatief kleine tokens, halen zelfs een groei van dubbele cijfers.

De meeste crypto investeerders zijn hard headed. Zij raken niet van slag na een kleine tegenslag. De koers van Bitcoin daalt wellicht hard vandaag, maar dit lijkt een alleszins logische correctie te zijn. Bovendien staat BTC, net zoals ETH nog steeds ongekend hoog.

De inflow vanuit ETF’s zal weer op gang komen nu nieuwe investeerders hun kans schoon zien, en ook de Bitcoin Halving zal voor bullish effecten zorgen. Daarbij komt ook de introductie van Ethereum ETF’s steeds dichterbij.

Het verleden heeft uitgewezen dat investeerders die hun geld uit Bitcoin trekken, deze doorgaans investeren in interessante nieuwe cryptomunten. Zo eindigen ze de Bitcoin rally, maar veroorzaken ze een altcoin season.

Wie op zoek is naar een token met de potentie om een flinke groei neer te zetten, doet er daarom op dit moment verstandig aan Bitcoin, Ethereum, Ripple en Solana links te laten liggen en in te zetten op een kleine altcoin. Wij tippen Green Bitcoin, Bitcoin Minetrix, Dogecoin20, Smog en Sponge.

Green Bitcoin (GBTC) – Ecologische bewuste crypto met veel potentie

De nieuwe presale token Green Bitcoin weet de harten van steeds meer crypto liefhebbers te veroveren. De token, geïnspireerd op de originele Bitcoin, doet het goed met dank aan de technologische mogelijkheden en goede zorg voor milieu en klimaat.

Green Bitcoin (GBTC) imiteert bepaalde aspecten van de tokenomics van Bitcoin, bijvoorbeeld het totale aantal token. Toch is deze nieuwe crypto eigenlijk niet te vergelijken met haar inspiratiebron. Zo is Green Bitcoin een ERC20 token die onder meer beschikt over staking mogelijkheden.

Staking kent vele voordelen ten opzichte van Bitcoin mining. Iedereen kan eraan meedoen, er zijn geen dure machines nodig om het voor elkaar te krijgen en het is beter voor het klimaat. Green Bitcoin verbruikt tot 10.000x minder energie dan de originele Bitcoin en is daarom een zeer interessante keuze in het aankomende altcoin season.

Daarnaast heeft GBTC dankzij haar kleine market cap de potentie om voor buitengewone winsten te zorgen. Wie mee wil profiteren van de mogelijke crypto rally kan zich het beste nu al melden bij de presale. Deze kent een oplopend prijsschema: nu toeslaan kan voordelig uitpakken.

Nu naar Green Bitcoin

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Revolutionair stake-to-mine mechanisme

Wie wil profiteren van een nieuwe crypto met een kleine market cap, en tegelijkertijd van plan is om in Bitcoin te stappen, vindt met Bitcoin Minetrix een mooie tussenoplossing.

Bitcoin Minetrix is een ERC20 token met een revolutionair nieuw staking mechanisme: Stake-to-Mine. Door Minetrix (BTCMTX) tokens te staken krijg je naast extra BTCMTX ook mining credits uitgekeerd. Deze kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot de cloud mine van het platform.

Cloud mining is niet nieuw, maar Minetrix is het eerste platform dat deze manier om gratis Bitcoin te krijgen compleet gedecentraliseerd aanbiedt: zonder hoge opstartkosten, zonder vage contracten, en zonder een enorme aanslag op je CPU. Bovendien is Minetrix transparant over de mogelijke opbrengsten.

Omdat Bitcoin Minetrix staken de enige manier is om toegang te krijgen tot deze cloud mine, haasten veel investeerders zich naar de presale. In slechts een paar weken tijd is al $12 miljoen opgehaald. Mocht het mining programma namelijk succesvol blijken, dan zal er op de exchanges een enorme run op de token ontstaan. Het is verstandig om deze crypto rally voor te blijven en nu alvast (voor een lagere prijs) te investeren.

Nu naar Bitcoin Minetrix 

Dogecoin20 (DOGE20) – DOGE in de beste uitvoering

Dogecoin 20 is een nieuwe meme token die de potentie heeft om vroege investeerders met dikke winsten terug te betalen. Dogecoin20 is geïnspireerd op Dogecoin, maar komt met de nodige aanpassingen en verbeteringen ten opzichte van de grootste meme coin.

Zo heeft Dogecoin20 als ERC20 token de mogelijkheid haar tokenhouders staking aan te bieden. 15% van het totale aantal token (140 miljard DOGE20) zal als staking reward uitgekeerd worden.

Staking zorgt voor deflatie, een element dat Dogecoin ontbeert. Daarnaast heeft Dogecoin20 anders dan de originele token een maximale oplage: dit voorkomt hyperinflatie.

De tokenomics van DOGE20 zitten een stuk beter in elkaar dan die van DOGE. Bovendien heeft DOGE20 als Ethereum token een hoge mate van utiliteit. Geen wonder dat veel meme crypto liefhebbers nu al instappen bij deze veelbelovende presale crypto.

Nu naar Dogecoin20

Smog (SMOG) – Profiteer van grootste crypto airdrop ooit

Een andere token die de mogelijkheid heeft om voor een flink crypto rally te zorgen, is Smog (SMOG). Deze vrolijke en aansprekende meme coin is vormgegeven rondom een vuurspuwende draak.

De belofte is dat de draak zijn trouwe investeerders rijkelijk gaat belonen, en wel met de grootste crypto airdrop ooit. Traders kunnen nu token inslaan, en door deze te staken kunnen zij ‘airdrop credits’ opbouwen. Op het moment dat de airdrop een feit is, krijgen investeerders met meer credits meer tokens.

In totaal zal maar liefst 35% van de SMOG tokens tijdens de airdrop gratis worden weggegeven. Uiteraard trekt deze optie om gratis crypto te krijgen veel nieuwe investeerders aan.

In het verleden heeft onder meer BONK bewezen dat een crypto airdrop voor een meme coin erg voordelig kan uitpakken. Het is dus geen gek idee om je nu alvast aan te sluiten bij het leger van de vuurspuwende draak. Tokens zijn te koop op diverse exchanges en via de officiële website van het project.

Nu naar Smog

Sponge V2 (SPONGEV2) – Sterker dan het Origineel?

In 2023 was de meme coin Sponge een van de grootste succesverhalen van het jaar. De token steeg van een $1 miljoen market cap naar een cap van $100 miljoen. Sommige investeerders haalden dankzij deze groei winsten van x100 binnen.

Nu is Sponge terug, met een nieuwe token: SpongeV2. Deze tweede versie moet, volgens het projectteam, ‘Bigger and Better’ worden dan het origineel. Om dit voor elkaar te krijgen is de token gelanceerd op enkele van de grootste exchanges, en heeft men nu een eigen P2E racing game gemaakt om het platform te ondersteunen.

Inmiddels is een bridge gebouwd waarmee SpongeV2 de ticker van de originele token, $SPONGE, heeft overgenomen. Het is mogelijk SpongeV2 te kopen op diverse exchanges.

Heb je nog oude tokens liggen, dan kun je deze op de website inruilen voor de nieuwe $SPONGE tokens. Hierbij krijg je aantrekkelijke staking rewards. Ook als je nog geen tokens hebt, is het handig om deze via de officiële website te kopen. Koop je met $MATIC, dan kun je de tokens direct staken voor 438% rewards!

Nu naar Sponge V2

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!