Thaise SEC keurt Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s goed

De Thaise Securities and Exchange Commission heeft op 12 maart institutionele beleggers en zeer vermogende particulieren groen licht gegeven om te investeren in Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s), die op Amerikaanse beurzen worden verhandeld. De toegang tot deze fondsen zal echter beperkt zijn tot institutionele beleggers en individuen met een zeer hoog vermogen.

De SEC heeft vastgesteld dat Spot Bitcoin ETF’s worden geclassificeerd als effecten in plaats van digitale activa. Hierdoor krijgen Thaise effectenbedrijven ook de mogelijkheid om deel te nemen aan deze beleggingen. Met deze maatregel wordt er ingespeeld op de groeiende vraag naar blootstelling aan deze beleggingscategorie.

“Vermogensbeheerders hebben de SEC gevraagd om blootstelling aan digitale activa, met name Bitcoin en spot-Bitcoin ETF’s, maar we moeten zorgvuldig overwegen of we vermogensbeheerders mogen toestaan ​​direct in digitale activa te investeren vanwege het hoge risico”, aldus Pornanong Budsaratragoon, secretaris-generaal van de SEC.

De SEC overweegt om deze investeringsmogelijkheid ook in de toekomst uit te breiden naar individuele beleggers. Echter, zal het voor nu beperkt zijn tot institutionele beleggers en zeer vermogende particulieren. De goedkeuring van de Thaise SEC voor Bitcoin ETF’s komt op een moment waarop Bitcoin nieuwe hoogtepunten van $72.000 heeft bereikt.

Investeren in digitale tokens is weer mogelijk

Dat de Thaise SEC druk bezig is met het nemen van nieuwe maatregelen, zagen we ook al eerder dit jaar. Toen had de Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand namelijk al de beperkingen op digitale tokeninvesteringen opgeheven, waarmee een transformerend tijdperk voor crypto-enthousiastelingen werd ingeluid.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!