Bitcoin bereikt all-time high – Is Ethereum nu aan de beurt?

Met Bitcoin die recentelijk een all-time high van $72.242 heeft bereikt, rijzen er vragen over of Ethereum (ETH) hetzelfde pad zal volgen, aangezien de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktwaarde een opmerkelijke stijging doormaakt.

Om dit raadsel te ontrafelen, ging de gerenommeerde crypto-analist Michael van de Poppe naar X, voorheen Twitter, en onthulde dat er een grote kans was dat Ethereum als volgende in de rij zou staan om een ATH te registreren, dankzij verschillende factoren, zoals de mogelijke goedkeuring van een spot ETH exchange-traded fund (ETF).

De Dencun-upgrade, gepland voor 13 maart, wordt met ingehouden adem afgewacht. Het zal de kostenefficiëntie en transactiesnelheden verbeteren door verbeterde sharding.

Aan de andere kant zal het goedkeuren van een spot ETH ETF een belangrijke rol spelen in het pompen van significante kapitaalinstromen die nodig zijn om Ethereum naar het volgende niveau te tillen, zoals blijkt uit het Bitcoin-netwerk. Deskundigen speculeren dat dit later dit jaar zou kunnen gebeuren, mogelijk in mei.

Aangezien ETH zijn ATH-prijs van $4.800 in november 2021 bereikte, wordt het netwerk nauwlettend in de gaten gehouden, aangezien dit niveau deze cyclus kan worden doorbroken. Met Ethereum dat zich boven de significante ondersteuningszone tussen $3.400 en $3.500 bevindt, is de kans groot dat het blijft stijgen dankzij verschillende bullish factoren zoals ETH financieringsrentes die door het dak gaan.

Ethereum financieringsrentes hebben onlangs niveaus bereikt die voor het laatst werden gezien eind 2020, wat een verhoogd vertrouwen van beleggers illustreert omdat ze handelsactiviteit en marktsentiment weergeven.

Daarom zal de tijd uitwijzen hoe de op één na grootste crypto zich zal ontwikkelen op de lange en korte termijn, terwijl het blijft genieten van een opmerkelijke opwaartse trend. Ethereum in de afgelopen maand met 69,4% gestegen tot $4.052 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!