Thailand SEC heft beperkingen op voor investeringen in digitale tokens

Het kantoor van de Securities and Exchange Commission (SEC) van Thailand heeft de beperkingen op digitale tokeninvesteringen opgeheven, waarmee een transformerend tijdperk voor crypto-enthousiastelingen wordt ingeluid. Opmerkelijk is dat het laatste persbericht van de SEC, gedateerd 18 januari, bijgewerkte criteria onthult die gericht zijn op het bevorderen van een veilig en levendig digitaal activumlandschap.

Ondertussen markeren deze regelgevende veranderingen, die van kracht zijn vanaf 16 januari 2024, een strategische stap om investeerdersbescherming te verbeteren, technologische innovatie te ondersteunen en nationale ontwikkeling te stimuleren via digitale fondsenwerving.

De beslissing van de SEC om de criteria voor het investeren in digitale tokens bij te werken, getuigt van een vooruitstrevende benadering van het steeds veranderende digitale activumlandschap. Volgens het persbericht van de Thailand SEC zijn er bepaalde punten uiteengezet in de aankondiging die wijzen op een verschuiving naar een meer inclusieve en investeerdersvriendelijke omgeving.

Een van de cruciale veranderingen betreft het opheffen van beleggingsbeperkingen voor particuliere beleggers voor digitale tokens gesteund door vastgoed- of infrastructuuractiviteiten. Deze stap, met name voor ICO’s gesteund door vastgoed en infrastructuur, sluit aan bij de toewijding van de Thailand SEC om regelgeving aan te passen aan productrisico’s en het gebruik van digitale technologie bij fondsenwerving te bevorderen.

Daarnaast toont de focus van de SEC op het ondersteunen van de oprichting van bedrijven die custodial wallets aanbieden een strategische zet om de veiligheid en risicobeheersing te verbeteren. De criteria benadrukken het belang van belangrijke aandeelhouders die deel uitmaken van een beursgenoteerd bedrijf of dochteronderneming met expertise in het beheer van effecten van klanten. De nadruk op onafhankelijkheidscriteria zorgt voor een solide en betrouwbare basis voor exploitanten van digitale activabedrijven.

In het persbericht kondigde de Thailand SEC nieuwe maatregelen aan waarbij digitale activumexploitanten die zich willen diversifiëren in andere bedrijven voorafgaande goedkeuring moeten verkrijgen voor verbeterde monitoringefficiëntie. Bovendien moeten de exploitanten servicenormen handhaven en zich onthouden van interactie met illegale exploitanten van digitale activa.

Deze initiatieven streven ernaar de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren en de algehele betrouwbaarheid van de markt te versterken, wat de toewijding van Thailand aan een goed gereguleerd en betrouwbaar digitaal activumecosysteem toont. Aan de andere kant laten deze criteria, opgesteld als reactie op opmerkingen verzameld tijdens een openbaar raadplegingsproces, de toewijding van de SEC zien aan het cultiveren van een omgeving die innovatie, investeerdersbescherming en regelgevend toezicht in evenwicht houdt.

De veranderingen in de crypto-regulering hebben tot doel de kwaliteit en betrouwbaarheid van de algehele digitale activamarkt te verhogen. Ondertussen positioneren deze regelgevende veranderingen het land op de voorgrond van het omarmen van de toekomst van financiën, terwijl Thailand zich voorbereidt op een dynamischer digitaal activum-ecosysteem. Met een focus op transparantie, investeerdersbescherming en technologische vooruitgang markeert de beslissing van de SEC een nieuw tijdperk voor digitale tokeninvesteringen in Thailand. Crypto-investeerders en spelers in de industrie kunnen nu uitkijken naar een landschap dat innovatie bevordert en tegelijkertijd zorgt voor een robuust regelgevend kader voor duurzame groei.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!