BTC nieuwe ATH op $72k – Waarom stijgt Bitcoin zo hard, zal crypto rally aanhouden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

In de ochtend op 11 maart 2024 is de Bitcoin koers plotseling boven de $70k geschoten. Dit is een nieuwe all-time high voor Bitcoin en de crypto wereld staat op zijn kop. Het lijkt erop dat de Bitcoin koers niet te stoppen is op weg naar de halving in april. Hierdoor geven veel crypto experts en analisten hun mening over de toekomst van de bekendste cryptocurrency.

In dit artikel zullen we betekenisvolle meningen en analyses van verschillende partijen behandelen om antwoord te geven op de vraag: waarom stijgt Bitcoin zo hard? Daarnaast profiteren ook altijd veel altcoins van een stijgende Bitcoin koers, dus we bespreken ook hiervoor een aantal interessante opties.

Bitcoin koers analyse – Wat is er gebeurd?

Sinds eind februari is de Bitcoin (BTC) koers in een non-stop opwaartse trend geweest. Na het goedkeuren van spot Bitcoin ETF’s in januari leek het erop dat de koers niet zou herstellen vanuit de resulterende sell-off. Momenteel weten we meer, want Bitcoin blijft maar stijgen!

Deze crypto rally werd ook al door meerdere analisten aangekondigd, het lijkt erop dat dit het resultaat is van anticipatie voor de aankomende Bitcoin halving. De vorige halving in 2021 zorgde voor een gigantische piek in de koers naar het toenmalige all-time high. 

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $71,68K. Dit is een stijging van 2,72% in 24 uur. Het 24 handelsvolume is hierdoor ook met meer dan 70% gestegen in de afgelopen 24 uur. Dit geeft aan hoeveel enthousiasme er momenteel voor Bitcoin is. 

Als we naar de cijfers van de afgelopen maand kijken, is Bitcoin (BTC) met 50% gestegen. Dit soort stijgingen zijn alleen maar te vergelijken met de vorige bull run in 2021. De vraag is dan ook of deze stijgingen door zullen zetten, of komt er misschien een correctie aan?

Bitcoin koers verwachting – Waarom stijgt Bitcoin zo hard?

Tijdens de recente stijgingen van crypto over de gehele markt, is er belangrijk nieuws naar buiten gekomen. China en Rusland zijn namelijk een samenwerking begonnen om een betalingssysteem te ontwerpen dat op blockchain technologie is gebaseerd. Dit kan ontzettend grote gevolgen hebben op de waarde van crypto in het algemeen. 

De Bitcoin halving is ook aanstaande en veel crypto analisten spreken hun verwachtingen uit over de effecten van de halving op de Bitcoin koers. Zo denkt de populaire analist, Rekt Capital, dat Bitcoin eerst in een ‘gevaarlijke zone’ terecht kan komen. 

Het zou gaan om de weken voordat het halving evenement zal plaatsvinden. De Bitcoin koers zou in deze periode erg gevoelig zijn voor correcties. Dit wordt ook bevestigd als we naar de historie kijken. 

Bij het vorige halving evenement haalde Bitcoin een lokaal maximum voordat het aan de pre-halving correctie begon. Het is dus de vraag waar we nu zitten. Het lijkt erop dat de Bitcoin koers nu eerst een correctie zal meemaken, voordat het door kan groeien naar nieuwe hoogtes. Volgens Rekt Capital zitten we nu ongeveer halverwege de pre-halving stijging. 

Het is dan ook nog de vraag of de vorige cyclus herhaald zal gaan worden. Het lijkt er namelijk niet op. De komst van spot Bitcoin ETF’s hebben de boel opgeschud, en investeerders proberen te anticiperen op de geschiedenis. Dit kan misschien koop- of verkoopdruk opleveren op momenten waar dat vroeger niet gebeurde. 

Veelbelovende crypto die gaan stijgen tijdens deze crypto rally

Wat er gaat gebeuren met Bitcoin op de korte termijn is dus lastig te zeggen. Het is wel duidelijk dat de gehele cryptomarkt bullish is op dit moment. Dit komt door het extra marktsentiment rondom het nieuws van Bitcoin. Er melden zich steeds meer investeerders op de markt die ook hun portfolio’s graag diversifiëren. 

Voor grote winsten kijken investeerders graag naar kleine crypto met potentie, die vaak hun eerste bull runs nog mee moeten maken. Wij behandelen hier 3 interessante opties die nog weleens zouden kunnen stijgen tijdens de crypto rally. 

Green Bitcoin ($GBTC) – Duurzame crypto die gaat stijgen tijdens de crypto rally

Aangezien Bitcoin nu zoveel in het nieuws komt, is het handig om te investeren in projecten die enigszins verwant zijn aan de bekendste crypto. Green Bitcoin ($GBTC) is hier een goed voorbeeld van. Dit project ambieert om een groenere versie van Bitcoin te worden. 

De ontwikkelaars van Green Bitcoin maken gebruik van de Ethereum blockchain voor deze nieuwe token. Dit komt doordat ze hier gebruik kunnen maken van het Proof-of-Stake systeem in plaats van het Proof-of-Work systeem voor transacties. Het PoS systeem verbruikt aanzienlijk veel minder energie dan het PoW systeem, hierdoor is Green Bitcoin een duurzame crypto.

Voor investeerders kan Green Bitcoin ook erg lucratief zijn. Dit komt door het Gamified Green Staking model. Door het staken van $GBTC krijgen investeerders een passief inkomen. Maar door middel van staken mogen investeerders ook hun voorspellingen over de Bitcoin koers geven om hun inzet te verhogen.

Als de Bitcoin koers goed wordt voorspeld, dan zal de APY van het staken verhoogd worden voor de investeerders. Het project heeft 27,5% van de token voorraad hiervoor gereserveerd. In totaal zijn er 21 miljoen tokens beschikbaar.

40% van die token voorraad wordt beschikbaar gesteld tijdens de presale, die momenteel nog loopt. Vergeleken met andere projecten is dit een vrij groot aantal. Dit betekent dat de presale de perfecte kans is om veel winst te maken met dit project, want hierdoor is het beschikbare aanbod lager.

Dit is bij meerdere investeerders al opgevallen, aangezien er al meer dan $3 is opgehaald tijdens de presale fase. Op het moment van schrijven kun je 1 $GBTC aanschaffen voor $0,8022. Dit gaat echter wel weer stijgen over een paar dagen als de volgende fase van de presale begint. Voor de grootste winsten adviseren we dus om snel te handelen. 

Koop Hier $GBTC

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Interessante nieuw cryptomunt tijdens crypto rally

In de afgelopen jaren heeft Bitcoin mining veel aandacht gekregen als een erg lucratieve activiteit. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat alleen maar grotere bedrijven met veel hardware hier nu ook winst mee kunnen maken. Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) wil dit aanpakken, ze brengen Bitcoin mining weer terug naar de particulier.

Bitcoin mining is in zijn korte geschiedenis nog nooit zo gecentraliseerd geweest. Grote mining pools met veel hardware nemen alle blok beloningen voor zichzelf. Bitcoin Minetrix gaat dit veranderen met hun nieuwe cloudgebaseerde Stake-to-Mine systeem, dit werkt als volgt:

Gebruikers kopen $BTCMTX en die kunnen ze staken. Hiermee krijgen ze cloud mining credits. Dit zijn niet verhandelbare ERC-20 tokens die geburned kunnen worden voor ‘Bitcoin cloud mining power’. Door het staken van $BTCMTX krijgen gebruikers naast het standaard passief inkomen dus ook een aandeel in het minen van Bitcoin.

De presale van $BTCMTX is een van de meest succesvolle dit jaar. Er is namelijk al meer dan $12 miljoen opgehaald. Het huidige doel staat op $13 miljoen, dus het zal niet lang meer duren voordat dit project live gaat. Voornamelijk door de aankomende bitcoin halving lijkt het ons een goed plan om te investeren in Bitcoin mining. 

Koop Hier $BTCMTX

eTukTuk ($TUK) – Nieuwe crypto met duurzaam en filantropisch concept

In een wereld waar klimaatcrisis een van de meest besproken problemen is, komt eTukTuk ($TUK) op het perfecte moment. Met dit project willen de ontwikkelaars de klimaatcrisis aanpakken in combinatie met ontwikkelingshulp. Zo worden er eigenlijk twee maatschappelijke problemen in één klap opgelost.

De eTukTuk staat centraal bij dit project. Dit elektrische voertuig gaat de vervuilende tuktuk vervangen in ontwikkelingslanden. De tuktuk is op deze plekken het meest gebruikte voertuig, alleen hebben ze een vervuilende tweetakt dieselmotor. De eTukTuk zal de uitstoot van deze transportsector dus aanzienlijk kunnen verlagen. 

De ontwikkelingslanden waar de eTukTuk geïntroduceerd zal worden, worden ook ondersteund door het project. Dit doen ze door het financieren en ontwerpen van de oplaadinfrastructuur. De $TUK token zal de native token worden binnen dit ecosysteem. Chauffeurs zullen bijvoorbeeld alleen hun eTukTuk kunnen opladen door met de $TUK token te betalen. 

Investeerders in dit project krijgen een passief inkomen door het staken van hun $TUK tokens. Daarnaast zal de $TUK token ook in waarde stijgen zodra het project van grond komt. Dit heeft bij veel investeerders al veel interesse opgewekt. Er is namelijk al bijna $2 miljoen opgehaald tijdens de presale. Voor een duurzame investering met een goede visie adviseren bij om $TUK aan te schaffen.

Koop Hier $TUK

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!