De Bitcoin koers consolideert rond de all-time high – Bizarre prijsstijgingen in het verschiet?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Het zal je vast niet ontgaan zijn. Bitcoin heeft deze week (op de meeste exchanges) een nieuwe all-time high neergezet en bereikt dus een koersbereik die voor het laatst werd bereikt op 10 november 2021, toen Bitcoin en de rest van de markt uittopte en de vorige bullcyclus tot een einde kwam. Wat volgde was een lange fase van neerwaartse prijsactie, die de nodige sporen heeft achtergelaten. Achteraf bleek dat de cryptomarkt veel te veel in elkaar zat verweven en belangrijke spelers in de markt niet goed hun ‘due diligence’ hadden gedaan, met als gevolg dat het hele zooitje als een kaartenhuis in elkaar stortte. Voeg daar nog een vleugje falende protocollen aan toe en je hebt de ellende compleet.

Namen als UST, Luna, Celsius, FTX, BlockFi, Three Arrows Capital en Genesis zijn een aantal van de getroffenen. Maar hoe vervelend die periode ook was, het heeft een hoop instabiele key spelers in de markt weggevaagd en partijen die het wel hebben overleefd hebben hiervan geleerd. Het is een belangrijk onderdeel van de vrije markt dat slechte bedrijven en protocollen plaatsmaken voor sterkere partijen, zodat we met de industrie in z’n geheel kunnen blijven groeien en innoveren. Afijn, laten we maar eens naar de Bitcoin koers kijken, ook niet onbelangrijk. Lees snel verder!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers heeft de all time high eruit getikt is nu aan het consolideren rond de all time high. We zien nog steeds dat de koers voornamelijk spot gedreven is en er relatief weinig leverage posities open staan. Dat zorgt ervoor dat het een stabiele bullish trend is. Wij verwachten nog altijd geen stevige correcties van 30% of meer. Die verwachten wij pas vanaf veel hogere prijzen. Wij kijken zelfs eerder omhoog. Aangezien de prijs hierboven nog nooit geweest is is het lastig om levels te bepalen. Wat vaak helpt is het kijken naar psychologische prijslevels. Denk aan $75.000 en $100.000. Wij verwachten dat beiden worden doorbroken later dit jaar.

Daggrafiek

We zien dat de low op $60.371 is opgehaald en is vastgehouden. Nu lijken we op weg richting de liquiditeit aan de andere kant, op $69.000. Mochten we hier overtuigend op de daggrafiek boven sluiten is de verwachting dat we de trend voort gaan zetten. Zo lang we tussen $60.371 en $69.000 blijven consolideren zal er meer ruimte voor altcoins komen. Bitcoin neemt weer het initiatief zodra het uitbreekt. Hoe langer we blijven consolideren hier hoe beter voor de altcoins dus. Gezien de constante grote koopdruk vanuit de Bitcoin spot ETF’s is het maar de vraag of we hier echt lang gaan blijven hangen.

4-uur-grafiek

We hebben momenteel met de Educatiegroep kooporders klaarleggen voor een spot trade richting de highs. We weten nooit óf de prijs terug gaat komen. We weten alleen dat wanneer de prijs terug gaat komen wij willen kopen. De setup is gebaseerd op basis van de 4-uur-demand, de 30-min-demand en de lokale market structure shift (mss). De setup blijft valide als we een higher high neerzetten en daarna terugkomen richting de instap. De setup wordt geïnvalideerd als we alleen met een wick boven $69.138 komen en daarna terugvallen. Dan haal ik de orders weg.

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er fantastisch uit. Het is eerder de vraag wanneer we gaan stijgen in plaats van óf we gaan stijgen. Wij verwachten géén serieuze correcties op dit moment. Hoger, veel hoger!

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!