Tesla en SpaceX houden momenteel $1,34 miljard aan Bitcoin (BTC) vast

Het is alom bekend dat miljardair Elon Musk een groot fan is van cryptocurrencies, met name Dogecoin (DOGE). Daarnaast is het tevens bekend dat hij met zijn bedrijven, SpaceX en Tesla Motors, ook geïnvesteerd heeft in Bitcoin (BTC), waar hij flink winst mee heeft gemaakt.

Uit nieuwe gegevens vanuit Arkham Intelligence blijkt namelijk dat de twee bedrijven van Elon Musk momenteel ongeveer $1,34 miljard aan BTC bezitten, verdeeld over 96 portemonnees. Het bedrijf beschrijft het als volgt:

“Arkham heeft de BTC-bezit van Tesla en SpaceX geïdentificeerd. Wij zijn de eersten die deze holdings in de keten publiekelijk identificeren. Wij denken dat Tesla momenteel 11.510 BTC ($780 miljoen) bezit op 68 adressen, en SpaceX 8.290 BTC ($560 miljoen) op 28 adressen.”

Arkham specificeert de bezittingen van de bedrijven in de koningsmunt verder, daarbij verwijzend naar de aankoop door het elektrische autobedrijf van $1,5 miljard aan Bitcoin in 2021 en de periode waarin BTC werd geaccepteerd als betaling voor zijn voertuigen. Daarnaast gaat het dieper in op de twee verkoopmomenten van de elektrische autofabrikant. Het zegt het onderstaande:

“De on-chain fondsstromen die we hebben geïdentificeerd komen overeen met de financiële overzichten van Tesla en SpaceX. Tesla kocht in januari 2021 voor $1,5 miljard aan BTC en verkocht BTC twee keer: verkocht voor $272 miljoen BTC in het eerste kwartaal van 2021 en verkocht $936 miljoen BTC in het tweede kwartaal van 2022. Tesla stond verder de aankoop van Tesla’s in Bitcoin toe tussen 24 maart en 12 mei 2021.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!