Tether bereikt een marktkapitalisatie van meer dan $100 miljard

De stablecoin Tether (USDT) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door een marktkapitalisatie van $100 miljard te overschrijden. Dit betekent een groei van 9% sinds het begin van het jaar. Hierdoor wordt het verschil met concurrent USD Coin (USDC) vergroot.

USDC heeft dit jaar ook zijn eigen aanzienlijke groei doorgemaakt, maar het valt op dat USDT nog steeds een aanzienlijke voorsprong behoudt. Zo bedraagt het verschil in marktkapitalisatie meer dan 70 miljard dollar.

Wanneer we naar de marktkapitalisatie van Tether kijken, dan zien we dat deze munt op de derde plek staat van alle beste cryptomunten. Zo staat het direct onder de grote spelers Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Marktkapitalisatie Tether groter dan Shopify

Opvallend is dat de marktkapitalisatie van Tether nu groter is dan die van het grootste e-commerce platform Shopify. Daarnaast is de marktkapitalisatie gelijk aan die van de grote Britse Britse olie- en gasmaatschappij BP. Dit toont aan hoe belangrijk Tether is geworden binnen de cryptomarkt.

Groeiende vraag naar stablecoins

De stijgende marktkapitalisatie van Tether weerspiegelt de groeiende vraag naar deze stablecoin bij investeerders die de cryptomarkt willen instappen.

Na de goedkeuring van meerdere Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, is de interesse van institutionele en particuliere beleggers in de cryptomarkt aanzienlijk toegenomen.

Voor investeerders die een beetje rust willen in de drukke markt, is de USDT bijna onmisbaar geworden. Tether houdt dezelfde waarde als de Amerikaanse dollar. Het principe geldt dus dat 1 USD gelijk is aan 1 USDT. Volgens de website van Tether zelf is de stablecoin actief op veertien verschillende blockchains,

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!