Uniswap (UNI) krijgt een keerpunt, aldus crypto-analist Jamie Coutts

Volgens crypto-analist Jamie Coutts zou het recente voorstel van Uniswap (UNI) om zijn vergoedingsstructuur te wijzigen een keerpunt kunnen zijn voor digitale activa.

Uniswap heeft onlangs een voorstel ingediend dat handelaren zou belonen die UNI hebben gestaked en gedelegeerd met delen van de opbrengsten van het protocol.

Met Uniswap’s inkomsten die vergelijkbaar zijn met sommige aandelenmarkten in de traditionele financiële wereld, merkt Coutts op dat de DEX een illustratie kan zijn van hoe lucratief de digitale activa-industrie kan zijn en UNI zou kunnen opstuwen naar een betere prestatie dan Bitcoin (BTC).

“De aanpassing van de vergoedingenstructuur van Uniswap markeert mogelijk een belangrijk moment voor crypto-activa in deze cyclus, doordat het illustreert hoe lucratief sommige van deze open finance-protocollen zijn geworden. Ook is het een krachtig signaal naar de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission). Sinds het nieuws is de UNI-token met 50% gestegen.

Met een marktkapitalisatie van $10 miljard wordt verwacht dat dit activum dit jaar $760 miljoen aan vergoedingsopbrengsten zal genereren, wat vergelijkbaar is met de inkomsten van 2023 voor de 13e en 14e grootste wereldwijde beurzen (Australian Securities Exchange en Singapore Exchange).

Hoewel het handelt tegen een 14x P/S (prijs-tot-omzet) ratio, wat volgens traditionele normen niet per se ‘goedkoop’ is, komt dit overeen met de ratio van de CME (Chicago Mercantile Exchange). Het opmerkelijke verschil is dat Uniswap een effectief team van ongeveer 40 ontwikkelaars heeft, wat resulteert in een omzet van ongeveer $18,75 miljoen per werknemer, in tegenstelling tot de $1,45 miljoen per werknemer van de CME.

Terwijl de uitbraak uit het basispatroon duidelijk is op de grafiek, moet op de relatieve grafiek versus Bitcoin nog worden bewezen dat het tot de kleine en selecte groep cryptomunten behoort die dit jaar beter kunnen presteren dan de leidende asset”.

Uniswap (UNI) statestiek

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!