SHIB maakt een harde stijging en ontwaakt grote spelers

Vorige week ontvlamde het speelveld van meme-munten, waarbij bijna alle hoogwaardige en middelgrote activa aanzienlijke winsten behaalden.

De winsten van Shiba Inu-houders schieten omhoog

Temidden van de bredere marktopleving steeg de op één na grootste meme-munt Shiba Inu (SHIB) met 118% gedurende de week, waardoor het niveaus bereikte die sinds mei 2022 niet meer waren gezien, volgens CoinMarketCap.

De prijsstijging leidde tot een scherpe toename van de algehele winstgevendheid van het netwerk. Op het moment van schrijven genoten SHIB-houders gemiddeld van meer dan 31% ongerealiseerde winsten.

Shiba Inu MVRV Ratio

Grote spelers duiken in het spel

Natuurlijk trokken de grote winsten de aandacht van welgestelde investeerders, die in de crypto-jargon bekendstaan als ‘whales.

Volgens een recent bericht van het on-chain analysebedrijf Scopescan stortte een grote speler 365,36 miljard SHIB-tokens, ter waarde van bijna $7,4 miljoen tegen de marktprijs op dat moment, naar de cryptocurrency exchange Binance (BNB).

Gewoonlijk wijzen dergelijke grote stortingen op exchanges op de intentie om te verkopen.

De betreffende grote speler had SHIB-tokens drie maanden geleden tegen een veel lagere prijs verzameld. Met de recente verkoop werd verwacht dat hij ongeveer $4,5 miljoen winst zou maken.

Dit was echter geen geïsoleerd incident. Op 2 maart vertoonden de transacties van grote spelers een opvallende stijging, zoals duidelijk te zien is in de grafiek van Santiment hieronder.

Feitelijk was het aantal transacties van 1791 het hoogste sinds de piek van de bullmarkt in november 2021. Na deze piek daalden de adressen van grote spelers aanzienlijk, wat suggereert dat velen van hen winst hebben genomen.

Shiba Inu whale transactions

Inactieve voorraad wordt wakker

Een ander boeiend aspect van de rally was de activatie van inactieve munten. Op 2 maart werden maar liefst 22 biljoen SHIB-tokens verhandeld, die meer dan een jaar niet waren bewogen.

Deze activiteit van eerder stille munten weerspiegelde een positieve houding ten opzichte van SHIB.

SHIB dormant coins movement

Ondertussen is de SHIB-markt overgestapt naar de “Extreem hebzuchtige” fase, zoals geconstateerd aan de hand van gegevens van Hyblock Capital.

Dit zou potentieel kunnen leiden tot een krachtigere accumulatie in de dagen die komen, wat de prijs van SHIB verder zou kunnen stimuleren.

SHIB Fear and Greed Index

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!