De val van Bitcoin Cats: Een teken van veranderende crypto trends?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nog niet zo lang geleden stak het Bitcoin Gaming project en altcoin, Bitcoin Cats, kort na de lancering zijn borst uit met een duizelingwekkende $50 miljoen aan 24-uurs handelsvolumes. Maar die periode is nu echt voorbij.

Dit is een signaal dat mensen behoefte hebben aan echte innovatie, en niet alleen aan het samenvoegen van twee woorden: Bitcoin + Cat.

Bitcoin Dogs is hier om deze fout recht te zetten met de allereerste Initial Coin Offer (ICO) op het Bitcoin netwerk. Het project krijgt enorme aandacht en er is al een bedrag van $4,6m ingezameld sinds 14 februari. Lees verder om te ontdekken waarom het zo populair is en waarom het het soort innovatie is waar iedere liefhebber van crypto op heeft gewacht.

Vergis je niet: dit is een monumentale stap in de wereld van crypto. Gedurende het grootste deel van de geschiedenis van crypto was het eenvoudig. BTC beschikt over zijn eigen veilige en heilige blockchain. Altcoins waren tot nu toe altijd op andere blockchains; op Ethereum, Solana, enz.

Toen doken er een paar BRC-20 tokens op – in wezen altcoins op Bitcoin. Ja, het voelt vreemd om het te zeggen. De markt klom echter en bedraagt momenteel iets minder dan $3 miljard. Toch is er nooit een BRC-20 ICO geweest. Tot nu.

Dit nieuwe gebruik van de beveiligde blockchain van Bitcoin, gecombineerd met een heleboel andere sexy voordelen zoals GameFi en NFT’s, heeft een snel groeiend legioen van meer dan 70.000 volgers op sociale media platforms gegenereerd.

Dit is niet verwonderlijk gezien het feit dat Bitcoin Dogs een fenomenaal korte presale van 30 dagen heeft. Het is een kans die je zo kunt missen en die naar verwachting 900 miljoen tokens in de gretige handen van investeerders zal katapulteren – 900 is een weerspiegeling van de naar schatting 900 miljoen honden die op onze planeet rondzwerven.

Nog een buzz-driver: alle tokens die onverkocht blijven (zwerfdieren) zullen worden verbrand (ingeslapen) zodra de presale is afgerond. Dat wil zeggen dat het mogelijk een extra kleine boost biedt voor houders van 0DOG.

Wat biedt Bitcoin Dogs, behalve een token?

Bitcoin Dogs introduceert een unieke mix van play-to-earn gaming, NFT eigendom en sociale interactie, waarbij toegang tot deze functies wordt verleend via de aankoop van 0DOG. In de kern is het een platform waar spelers digitale honden kunnen adopteren, opvoeden, trainen en bestrijden. Dus een beetje zoals Axie Infinity of Pokémon.

Bitcoin Dogs draait om een lonend play-to-earn ecosysteem, waarbij 0DOG tokens de economie aandrijven. Spelers nemen deel aan dagelijkse activiteiten zoals het voeren, trainen en verzorgen van hun digitale honden, waarbij elke actie invloed heeft op de ontwikkeling en vaardigheden van hun huisdier. Er is ook de mogelijkheid om 0DOG te verdienen in PvP races met andere eigenaren en hun opgepompte straathonden.

Dan is er de NFT. Deze bad boy collectie van 10.000 honden is stevig vastgelijmd aan de Bitcoin blockchain dankzij het gebruik van Bitcoin Ordinals – NFT’s geïmplementeerd op de BTC blockchain. Elk met verschillende niveaus van zeldzaamheid, de unieke aard die het Bitcoin Dogs project biedt, zou deze collectie gemakkelijk kunnen opzetten om de volgende BAYC of CryptoPunks te worden.

De val van Bitcoin Cats

Op het moment van schrijven is de schittering van 1CAT tokens afgenomen, met een achterstand van ongeveer 44% in het afgelopen jaar en een daling van 30% in de afgelopen maand. De handelsvolumes zijn afgenomen tot slechts $7-10 miljoen, van ruim $50 miljoen op het moment van de lancering.

De neergang van Bitcoin Cats wordt nog duidelijker tegen de achtergrond van bredere markttrends. Ondanks de opmerkelijke stijging van Bitcoin om $50.000 vrij te maken, blijft Bitcoin Cats verankerd in het rood, een alarmerende indicator te midden van een markt die rijp is voor bullish sentiment.

Bitcoin Dogs prijsvoorspelling

Nu 2024 er positief uit begint te zien, gekenmerkt door de verwachte Bitcoin halving en de waarschijnlijkheid van renteverlagingen door de Fed, is Bitcoin Dogs klaar om een serieus bullish momentum te benutten.

Bovendien wordt er in de kleurrijke wereld van NFT’s gefluisterd over een brullende comeback in 2024, d.w.z. een herhaling van de goudkoorts van 2021. Een nieuwe golf waar Bitcoin Dogs van kan profiteren.

Omdat het zowel Bitcoin gaming, Bitcoin ordinals en de vader van allemaal, Bitcoin, heeft, lijkt het erop dat Bitcoin Dogs vanuit elke hoek gezegend is. Dit betekent dat, ongeacht waar de cryptomarkt pompt, Bitcoin Dogs waarschijnlijk een stuk van de winsten zal vangen.

Omdat de presale periode beperkt is tot slechts één maand, versterken de urgentie en zeldzaamheid van de BRC-20 tokens de aantrekkingskracht, wat duidt op parabolische winst voor degenen die snel handelen.

Bitcoin Dogs zal in 2024 de crypto roedel leiden

Terwijl investeerders en enthousiastelingen hun blik op deze weelderige nieuwkomer richten, is één ding duidelijk: de val van Bitcoin Cats zou weleens het begin kunnen zijn van een nieuw hoofdstuk in de crypto saga.

Bitcoin Cats was een Bitcoin gaming project zonder een echte BRC-20 coin. Iets waar mensen duidelijk in geïnteresseerd zijn, vooral als je denkt aan het bedrag van $4,6m dat Bitcoin Dogs zo snel heeft opgehaald.

De coin zal echter niet voor altijd beschikbaar blijven voor de prijs van $0,0251.

Klik hier om de website van Bitcoin Dogs te bezoeken en 0DOG te kopen.

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!