Uitstel veroordeling Binance CEO CZ door Amerikaanse rechtbank

Een Amerikaanse rechtbank heeft de veroordeling van Changpeng Zhao, de afgezette CEO van de crypto-uitwisseling Binance, uitgesteld tot 30 april. Een kennisgeving van de Federale Rechtbank in Seattle deelde geen redenen voor de vertraging in de veroordeling van Zhao, terwijl zijn advocaat naar verluidt weigerde commentaar te geven op de kwestie.

Een kennisgeving van de Federale Rechtbank in Seattle gaf geen redenen voor de vertraging, en Zhao’s advocaat, William Burck, zou naar verluidt hebben geweigerd commentaar te geven op het uitstel.

De beslissing van de rechtbank impliceert dat CZ, een inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), nog twee maanden langer in de VS zal verblijven. CZ pleitte schuldig aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetten. Bovendien stemde zijn cryptocurrency-uitwisseling ermee in om een boete van $4,3 miljard te betalen voor het vermeend overtreden van antiwitwas- en sanctieregelingen.

Na zijn schuldbekentenis trad Zhao vervolgens af als CEO van Binance en stemde ermee in om een boete van $50 miljoen te betalen.

De onthulling van het uitstel van CZ’s veroordeling volgt op mediaberichten eind januari die onthulden dat de federale rechtbank weigerde zijn reis naar de VAE voor “hospitalisatie en chirurgie” goed te keuren. De rechter wees het verzoek naar verluidt af omdat CZ’s “enorme rijkdom” hem een vluchtrisico maakte.

Ondertussen geloven sommige waarnemers dat zowel de weigering van de rechtbank van CZ’s verzoek om naar de VAE te reizen voor de veroordeling als de vertraging aangeven dat de voormalige Binance-CEO mogelijk toch niet aan gevangenisstraf zal ontkomen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!