Cardano-oprichter bekritiseert Solana vanwege recentelijke storing

Dinsdag ondervond Solana (SOL) een grote storing waardoor de mainnet-activiteiten van het netwerk ongeveer 5 uur lang werden stilgelegd. De storing zorgde voor zorgen over de stabiliteit en veiligheid van de blockchain, aangezien het incident de elfde in zijn soort in de afgelopen twee jaar werd.

Wederom een storing van het Solana-netwerk

Op 6 februari kreeg het Solana-netwerk te maken met een aanzienlijke storingen die 4 die 46 minuten duurden en de activiteiten van het netwerk verstoorden, waardoor men de stabiliteit van het blockchain-netwerk in twijfel trok en het project felle kritiek ontving.

Als gevolg hiervan hebben Solana-engineers en nieuwe validator-softwareversie uitgebracht voor validator-operators om het Solana-netwerk te upgraden en te herstarten. Alle Solana-gerelateerde activiteiten, waaronder spot- en derivatenhandel, staken en andere, werden tevens stopgezet nadat het netwerk stopte met het verwerken van blokken.

Solana ontvangt kritiek van concurrent

In reactie op de storing dook de gemeenschap op social media om hun mening over de situatie te delen, waarbij veel crypto-investeerders memes en grappen plaatsten die verwezen naar de geschiedenis van de storingen van Solana.

Onder de online stemmen maakte de oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, van de gelegenheid gebruik om de situatie belachelijk te maken door te verwijzen naar zijn eerdere grappen over het netwerk. Hoskinson reageerde op de aankondiging van het Solana-team door simpelweg te zeggen: “Dit werkt altijd”, en voegde een gif toe van een man die in een cartridge van een videogame blaast voordat hij deze weer in de console plaatst.

Naast de oprichter van Cardano bekritiseerde ook Wall Street-veteraan en journalist Max Keizer de aankondiging van het Solana-team in antwoord. Keizer noemde SOL, Solana’s eigen token, “gecentraliseerde zooi” en maakte van de gelegenheid gebruik om ook op munten als ETH, ADA en BNB te schieten.

Ondanks de twijfels en zorgen van crypto-investeerders tijdens de storing, heeft de prijs van SOL zich hersteld van de aanvankelijke daling en is deze de afgelopen 24 uur met 1,8% hersteld. Op het moment van schrijven handelt SOL dan ook weer op $97.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!