Cryptomarkt: Bears domineren, Shiba Inu en Ethereum onder druk

Helaas moeten we constateren dat de cryptomarkt ditmaal niet heeft kunnen standhouden tegen de neerwaartse druk van de bears.

Shiba Inu’s strijd en belangrijke steunniveaus

Shiba Inu (SHIB) onderging een aanzienlijke neergang na de recente consolidatiefase, waarbij het niet lukte zijn positie binnen het opgaande driehoekspatroon te behouden. De daling begon toen SHIB-prijzen het belangrijke ondersteuningsniveau van $0,000009 doorbraken, dat eerder diende als een betrouwbare bodem tijdens consolidatiefasen. Verdere dalingen volgden, met een doorbraak van de daaropvolgende ondersteuning rond $0,0000087, wat een duidelijke verschuiving van marktsentiment aanduidt van accumulatie naar distributie.

SHIba INU DUST

Belangrijke ondersteuningsniveaus om op te letten zijn $0,0000082 en $0,0000076. Een herovering van vorige ondersteuningsniveaus is essentieel voor een ommekeer in het opwaartse momentum van SHIB, wat een aanzienlijke koopdruk vereist, mogelijk gestimuleerd door positieve ontwikkelingen in het Shiba Inu-ecosysteem of bredere cryptomarktrally’s.

Een mogelijk teken van ommekeer zou een terugkeer boven $0,0000087 zijn, gevolgd door een blijvende beweging boven $0,000009. Een doorbraak boven deze niveaus, met toenemend handelsvolume, suggereert dat de neerwaartse trend verzwakt en dat stieren weer controle krijgen.

Solana laat een patroon van omkering zien

Solana (SOL) laat een omkeerpatroon zien, waarbij het subtiel maar mogelijk cruciaal een chartpatroon ontwikkelt. Het activum volgt een gestage en geleidelijke stijgende trend, een formatie die wijst op een beheerste en consistente opwaartse beweging. Dit patroon, gekenmerkt door hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten tussen twee evenwijdige trendlijnen, duidt op het potentieel voor voortdurende groei. De betekenis van dit patroon ligt in het momentum dat het SOL zou kunnen genereren. Als de prijsactie krachtig blijft binnen het bovenste deel van het kanaal, en vooral als het de bovenste trendlijn uitdaagt, zou Solana wellicht kunnen doorbreken en aan een meer agressieve opleving kunnen beginnen.

Een dergelijk bullish scenario zou hoogstwaarschijnlijk worden ondersteund door een toename van het handelsvolume en positieve ontwikkelingen binnen het Solana-ecosysteem, zoals nieuwe projectlanceringen of updates die de netwerkprestaties verbeteren. De onmiddellijke lokale weerstand bevindt zich rond de $55, en een zelfverzekerde doorbraak hiervan zou het bullish sentiment kunnen bevestigen. Aan de andere kant, als de prijs van Solana onder de ondergrens van het kanaal zakt, ongeveer $48, zou dit kunnen duiden op de ontwikkeling van een bearish scenario.

Merkbare afname van het momentum voor Ethereum

Ethereum (ETH) vertoont tekenen van verzwakkend momentum, zoals zichtbaar in recente prijsbewegingen. Als ruggegraat van de gedecentraliseerde financiële sector staat Ethereum op een kritiek punt dat de richting voor de komende weken kan bepalen.

De grafiek laat zien dat Ethereum moeite heeft om zijn marktpositie te behouden. De prijs daalt richting de lokale 26-daagse Exponential Moving Average (EMA) bij ongeveer $2.465. Het behouden van dit niveau is cruciaal; een mislukking kan leiden tot een test van de 50 EMA rond $2.300. Een doorbraak onder de 26 EMA zou kunnen wijzen op gebrek aan onmiddellijke bullish-ondersteuning. Als dit niveau niet als springplank voor prijsherstel fungeert, kan Ethereum’s volgende halte de 50 EMA zijn, wat mogelijk lagere ondersteuningsniveaus opent en vraagt om voorbereiding op toenemende volatiliteit. Marktparticipanten passen momenteel hun verwachtingen aan, beseffend dat duurzame winsten een langetermijntraject vereisen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!