Stilte voor de storm bij de Bitcoin koers? Dit kunnen we de komende periode verwachten!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Het afgelopen jaar was een fantastisch jaar voor Bitcoin. Sinds dag 1 van het jaar is de koers begonnen met stijgen en, met tussenpozen, is dat praktisch het hele jaar zo doorgegaan. In 2024 openden we ook goed. We zetten al vrij snel een nieuwe high neer, maar sindsdien is de koers gaan afkoelen. Wat kunnen we de komende periode verwachten en gaan we nog hogere prijzen zien? Dat en meer bespreek ik in het artikel van vandaag. Lees snel verder!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is de afkoeling duidelijk zichtbaar. We zien dat de Bitcoin koers een nipte higher high (kijkend naar de candle close) heeft neergezet en tegelijkertijd een lower high in de RSI. Dit fenomeen van een oplopende prijs met afnemend momentum noemt men ook wel een bearish divergence. Een bearish divergence is een vroegtijdig signaal dat de koers toe is aan afkoeling. En afkoeling kan op drie manieren in de prijs plaatsvinden: Door te dalen óf door zijwaarts te bewegen óf door een combinatie van beide. Laatstgenoemde lijkt momenteel het geval. We zochten de belangrijke high op $48.185 op en vanuit daar zijn we gaan dalen, om vervolgens te gaan consolideren. Nu is dus de vraag: Was dit al het einde van de daling? Aan de RSI te zien is er in ieder geval nog genoeg ruimte om naar beneden te komen. Idealiter zien we de RSI terugzakken richting het 50 RSI level (middenpunt van de RSI), maar dit is niet noodzakelijk. De RSI kan dus bijvoorbeeld ook verder omlaag komen doordat de prijs langdurig zijwaarts blijft bewegen. Key level om vast te houden: $40.167. Key level om te breken: $49.054 (nieuwe gecreëerde high).

weekgrafiek bitcoin

Daggrafiek

Op de daggrafiek zien we vrijwel hetzelfde beeld. De Bitcoin koers is teruggevallen in de range van $44.777 tot $40.167. Mochten we vanaf de huidige regionen een beweging omhoog gaan maken is de kans vrij groot dat we rond $44.777 weerstand gaan ondervinden. Ik zou verder de huidige prijsactie niet te veel overcompliceren. Het is gewoon chop, consolidatie, rommelige prijsactie. Lastig om op te traden. Zo lang $40.167 wordt vastgehouden heeft het geen zin om veel lager te kijken. Zo lang we $44.777 niet breken heeft het weinig zin om veel hoger te kijken. Betekent dus dat het interessanter is om naar altcoins te kijken. Die presteren doorgaans goed wanneer de Bitcoin koers in consolidatie ligt.

daggrafiek bitcoin

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we dat we lokaal de highs hebben opgehaald, maar niet echt doorpakken naar beneden. Ik ben ook niet echt op zoek naar shorts, eerder naar longs. En die ga ik pas zoeken bij de lokale low op $41.323 en op $40.167. Tot die tijd wacht ik het rustig af en ligt de hoofdfocus op altcoins.

4 uur grafiek bitcoin

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers lijkt af te koelen en mogelijk hebben we nog veel meer afkoeling in het verschiet. Dat biedt de mogelijkheid voor altcoins om iets terug te doen. Zo lang $40.167 wordt vastgehouden ga ik uit van de meest bullish uitkomst, namelijk hoog vasthouden en ergens de komende maanden de weg vervolgen richting nieuwe highs.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!