Onbekende altcoin stijgt 2.300% op basis van TVL sinds 13 december

De Layer-2 (L2) blockchain Manta Pacific op Ethereum (ETH) heeft vandaag een totale waarde vergrendeld (TVL) van meer dan $850 miljoen geregistreerd, waardoor het de op vier na grootste L2 op basis van TVL is, volgens gegevensverzamelaar L2Beat. Deze groei vertegenwoordigt een toename van meer dan 2.300% in vergelijking met de $35 miljoen aan TVL op 15 december 2023.

De significante toename in TVL kan worden toegeschreven aan de New Paradigm-campagne van Manta, die op 14 december vorig jaar van start ging. Deze campagne beloonde gebruikers die Ethereum (ETH) naar Manta Pacific overbrugden met ‘box pieces’. Wanneer een gebruiker 25 van deze stukken verzamelt, komt hij in aanmerking om een doos te openen en een non-fungible token (NFT) te ontvangen. Bovendien werden de beloningen versterkt door vrienden uit te nodigen met verwijzingslinks.

Manta Pacific hits $850M TVL becoming Ethereum’s 4th largest L2

Manta Pacific vormt een blockchain-ecosysteem ontwikkeld door Manta Network op Ethereum. Het maakt gebruik van de zkEVM-technologie van Polygon en implementeert Celestia, een modulaire blockchain, als zijn laag voor gegevensbeschikbaarheid. Deze architectuur stelt Manta Pacific in staat om te opereren als een zero-knowledge rollup (zk rollup) voor Ethereum, met voordelen op het gebied van schaalbaarheid en privacy.

Sinds het begin van de campagne heeft de TVL van Manta aanzienlijk toegenomen en bereikte het op 12 januari een hoogtepunt van $870 miljoen. Dit cijfer kan echter aanzienlijk dalen na 18 januari, wanneer gebruikers in aanmerking komen om hun beloningen op te eisen na deelname aan de New Paradigm-campagne.

Een blogpost gepubliceerd door het team van Manta op 15 januari onthult dat 50 miljoen MANTA-tokens worden verdeeld onder de deelnemers van New Paradigm. Nog eens 50 miljoen MANTA worden airdropped naar gebruikers die hebben deelgenomen aan het evenement ‘Into the Blue’, dat vergelijkbaar was met het voorstel van New Paradigm.

De groei van de vergrendelde waarde ging niet gepaard met een stijging van de activiteit en kan worden beschouwd als een indicatie dat het geld dat naar Manta Pacific stroomt, afkomstig is van investeerders die enkel geïnteresseerd zijn in de airdrop.

Manta Pacific hits $850M TVL becoming Ethereum’s 4th largest L2

Hierdoor kunnen investeerders de tokenverdeling interpreteren als het afsluiten van de periode waarin het verplicht is om ETH in Manta Pacific te vergrendelen. Aangezien 2024 door analisten wordt aangemerkt als het ‘airdrop-seizoen’, bestaat de mogelijkheid dat het geld snel naar andere protocollen stroomt waar het vastzetten van crypto een vereiste is voor deelname.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!