Bitcoin kan naar $170.000 in 2024 volgens Scaramucci

Anthony Scaramucci, de oprichter en managing partner van het hedgefonds SkyBridge, heeft een optimistische kijk gedeeld op de toekomst van Bitcoin, waarbij hij suggereert dat de prijs mogelijk $170.000 zou kunnen bereiken in het komende jaar.

Scaramucci’s voorspelling is gebaseerd op twee belangrijke factoren, waaronder de groeiende vraag naar recent genoteerde exchange-traded funds (ETF’s) en het aankomende halveringsevenement gepland voor april. Scaramucci deed deze gedurfde voorspelling tijdens een interview op het Reuters Global Markets Forum, gehouden in het pittoreske Zwitserse skioord Davos.

Hij legde uit dat als Bitcoin (BTC) zijn huidige prijs van ongeveer $45.000 zou behouden op het moment van de halvering, het een opmerkelijke stijging naar $170.000 zou kunnen zien tegen midden- tot eind 2025.

Het halveringsevenement, een technische gebeurtenis in het Bitcoin-netwerk, is ontworpen om het tempo waarin nieuwe Bitcoins in omloop worden gebracht te verminderen. Scaramucci gelooft dat de prijs van Bitcoin mogelijk zou kunnen verviervoudigen binnen de 18 maanden na de halvering, ongeacht de startprijs in april.

Vorige week schoot de cryptocurrency kortstondig boven de $49.000, gedreven door het opwindende nieuws dat spot Bitcoin ETF’s goedkeuring hadden gekregen om op Amerikaanse beurzen te handelen.

Echter, de prijs van Bitcoin is sindsdien teruggevallen en zweeft rond de $42.000. Scaramucci schreef deze terugtrekking toe aan beleggers die hun posities verschuiven van het Grayscale Bitcoin Trust naar de nieuw goedgekeurde spot ETF’s.

Hij merkte op dat het mogelijk nog acht tot tien handelsdagen zou duren om de impact van deze recent genoteerde fondsen volledig te beoordelen op de prijs van Bitcoin. De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten is een belangrijke mijlpaal voor de cryptobranche.

Dit volgt op jaren van onvermoeide inspanningen en aanvragen van verschillende bedrijven, waaronder SkyBridge, die in 2022 afwijzing had ondervonden. Bovendien heeft SkyBridge ambitieuze plannen voor de toekomst, zoals Scaramucci tijdens het interview onthulde. Het hedgefonds is van plan een nieuw fonds te lanceren dat investeringen in diverse cryptotokens zal combineren, met de nadruk op durfkapitaal gericht op digitale activa.

Scaramucci uitte ook optimisme over de prestaties van gestructureerd krediet en benadrukte het potentieel voor sterke rendementen op dit gebied. De investeringen in crypto door Skybridge Capital zijn in december vorig jaar met 130% gestegen. Destijds noemde Scaramucci specifiek het succes van het Coin Fund van Skybridge, dat investeringen omvat in Bitcoin, Ethereum (ETH) en Solana (SOL), onder andere.

Hij verklaarde dat het fonds een stijging van ongeveer 130% heeft doorgemaakt, terwijl hun op Bitcoin gerichte fondsen een toename van ongeveer 127% hebben gezien. Scaramucci benadrukte verder zijn geloof in de voortdurende groei van crypto-investeringen, waarbij hij wereldwijde adoptie en de toenemende prevalentie van digitale portefeuilles aanhaalde als drijvende factoren. Hij voorspelde dat deze factoren zouden bijdragen aan het verder opstuwen van de prijzen gedurende 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!