Altcoin seizoen is aangebroken, volgens Altcoin Season Index

Volgens de Altcoin Season Index van blockchaincenter.net, een indicator die de komst van het zogenaamde ‘altseason’ aangeeft, is de tijd aangebroken voor altcoins om de spotlight te pakken. Deze maatstaf toont in wezen aan dat 75% van de leidende 50 altcoins de afgelopen 90 dagen beter hebben gepresteerd dan Bitcoin (BTC).

Index wijst op de intrede van het altseason

Sinds eind vorig jaar keken een groot aantal cryptocurrency-enthousiastelingen reikhalzend uit naar de start van het altseason. Op 9 december gaf de Altcoin Season Index van blockchaincenter.net een score van 47/100 aan. Tegenwoordig is het verhaal dat door de meting wordt geschetst echter geheel anders.

Een bewaarde momentopname van de index van blockchaincenter.net op 14 januari 2024 maakt duidelijk dat het altcoin seizoen begonnen is. De index is gepositioneerd op 76 van de 100, waarbij elke score boven de 75 een altcoin seizoen aangeeft. De index geeft echter aan dat het geen altcoin-maand en ook geen altcoin-jaar is.

Toptokens verduisteren de marktprestaties van Bitcoin

Verschillende munten hebben de afgelopen periode Bitcoin overtroffen. Zo winst ORDI een winst van 2.067% te realiseren, terwijl SEI een winst van 558,5% behaald heeft. Naast de bovengenoemde index is de marktdominantie van ETH de afgelopen tijd tevens toegenomen. Momenteel heeft Ethereum (ETH) op CoinMarketCap een dominantierating van 18%, terwijl Bitcoin 49,8% heeft. Ondertussen staat ETH op CoinGecko op 17,2% en BTC op 47,5%.

De brandende vragen zijn nu: hoe lang zal dit duren, en zal de opkomst van Bitcoin pauzeren of op de achtergrond komen te midden van aanzienlijke schommelingen op de altcoin-markt? Als alternatief zou dit huidige altcoin seizoen snel kunnen verdwijnen en niet aan de verwachtingen voldoen. Hier kunnen we echter nu geen antwoord op geven. De tijd zal het leren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!