Ripple CTO ontkent dat XRP-prijs onderdrukt wordt

De XRP-gemeenschap is momenteel in de ban van speculaties over mogelijke prijsonderdrukking van XRP en overmatige verkopen vanuit Ripple Labs. Maar te midden van de stroom van theorieën en on-chain data stapt is Ripple CTO David Schwartz naar buiten gekomen om deze claims te ontkrachten en licht te werpen op het onderwerp.

De claims jegens Ripple

De discussie over mogelijke prijsonderdrukking van de XRP koers werd aangewakkerd door Good Morning Crypto. In de loop van de discussie haalden ze gegevens aan die wezen op een verdrievoudiging van de XRP-verkoop van Ripple afgelopen december, wat het steeds brandende wantrouwen aanwakkerde.

Het begrijpen van de XRP-verkopen van Ripple is echter een puzzel. Hoewel ze onthullen dat er maandelijks 1 miljard XRP uit escrow vrijkomt, is het volgen van de daadwerkelijke verkopen gehuld in de inherente dubbelzinnigheid van blockchain.

Schwartz gooit koud water over de ‘triple sale’-claim, trekt de bron van de gegevens in twijfel en belooft transparantie in het komende XRP-marktrapport van Ripple. Hij verzekert de gemeenschap dat de omzet in het vierde kwartaal van 2023 niet zal afwijken van het gevestigde patroon.

Hoewel Ripple misschien niet de boosdoener is, beweert een gemeenschapslid dat er een schimmige figuur op de loer ligt, waardoor de prijs van XRP ‘verschrikkelijk’ blijft. Dit voedt het verhaal van een externe onderdrukkingscampagne die XRP zogenaamd tegenhoudt.

Schwartz pakt dit direct aan en besluit een vergelijking te plaatsen. Hij presenteert grafieken die de prijsbewegingen van XRP naast zijn rivalen Stellar (XLM) en Cardano (ADA) illustreren. De overeenkomsten zijn opvallend: alle drie de munten hebben sinds december gelijktijdig stijgingen en dalingen doorgemaakt.

Terwijl de bredere marktschommelingen weerspiegeld lijken te zijn, loopt XRP achter op zijn concurrenten in groei. Cardano neemt het goud voor de winst in december, met een stijging van 58%, terwijl XRP een schamele 1,96% wist te behalen. XLM loopt ook voorop met een stijging van 9%.

De speculatieve schaduw

De prijs van XRP is altijd sterk beïnvloed door speculaties rond de langdurige juridische strijd met de SEC. Hoewel de recente overwinning bij de rechtbank voor enige opluchting zorgde, zouden de aanhoudende onzekerheid en potentiële beroepen nog steeds een schaduw kunnen werpen op het beleggersvertrouwen.

Dit, in combinatie met het algemene bearish sentiment op de cryptomarkt, zou een krachtiger verklaring kunnen zijn voor de lethargische prijsgroei van XRP.

Terwijl particuliere beleggers het handelsvolume van XRP domineren, blijft institutionele adoptie een cruciaal ontbrekend stuk. Totdat grote financiële spelers XRP en uitstekende nutsvoorzieningen omarmen, zou de prijs ervan moeite kunnen hebben zijn volledige potentieel te bereiken. Dit overstijgt de vraag naar de verkopen van Ripple en wijst in de richting van de behoefte aan bredere ecosysteemontwikkeling en marktacceptatie.

Daarom schetst het toeschrijven van de prijsproblemen van XRP uitsluitend aan de verkopen van Ripple een onvolledig beeld. Hoewel transparantie van het bedrijf cruciaal is, is een diepere analyse van mondiale markttrends, onzekerheid over de regelgeving en institutionele adoptie noodzakelijk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!