BlackRock CEO hoopt nog steeds op een Ethereum ETF

Larry Fink, de CEO van BlackRock, heeft recentelijk het potentieel van een Ethereum ETF in de Verenigde Staten erkend, wat een belangrijke ontwikkeling is na de geslaagde introductie van hun Bitcoin ETF. In een interview benadrukte Fink het succesvolle handelsdebuut van BlackRock’s Bitcoin ETF, IBIT, dat een opmerkelijk handelsvolume van $1,05 miljard bereikte. Deze prestatie overtrof het handelsvolume op de eerste dag van de BITO Bitcoin-futures ETF in 2021.

De inzichten van Fink in de digitale activamarkt zijn opvallend. Hij vergeleek Bitcoin met een activaklasse vergelijkbaar met goud, met het toegevoegde aspect dat Bitcoin zijn maximale voorraadlimiet nadert. Zijn perspectief versterkt het beeld van cryptocurrencies als meer dan tijdelijke digitale fenomenen. De beweging richting tokenisatie, zoals Fink suggereert, markeert een transformerend tijdperk in de financiële sector.

BlackRock’s strategische zetten

In november gaf BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, te kennen dat het de interesse in crypto vergrootte door een aanvraag in te dienen voor een plek in een Ethereum ETF. Deze stap volgde op de introductie van een Bitcoin ETF door het bedrijf vijf maanden eerder. De beoogde Ethereum ETF, met de naam iShares Ethereum Trust, bevestigt de voortdurende samenwerking van BlackRock met Coinbase Custody en illustreert daarmee de verdiepende betrokkenheid van het bedrijf bij het cryptocurrency-landschap.

Perspectief op regelgeving en groei in de sector

Er wordt veel gespeculeerd over de houding van de SEC ten opzichte van de Ethereum ETF, waarbij analisten zoals Eric Balchunas van Bloomberg een kans van 70% op goedkeuring vóór mei schatten. De beslissing van de SEC wordt met spanning verwacht, vooral met de eerste deadline voor een aanvraag van Ark en 21Shares op 23 mei. De goedkeuring van een Ethereum ETF zou mogelijk een ingrijpende verandering in het regelgevingsklimaat signaleren en de bredere acceptatie van digitale activa bevorderen.

Sinds de oprichting van BlackRock in 1988 heeft Fink het bedrijf naar ongekende hoogten geleid. Onder zijn leiderschap is BlackRock uitgegroeid tot een wereldwijde speler met biljoenen aan beheerd vermogen. Zijn recente uitspraken weerspiegelen de groeiende aandacht van het bedrijf voor de wensen van zijn klanten met betrekking tot cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!