Bitcoin koers naar $200.000 in 2025? Deze Britse bank denkt van wel…

De bankgigant Standard Chartered denkt dat Bitcoin (BTC) mogelijk kan stijgen naar $200.000 tegen het einde van 2025.

In een nieuw onderzoeksrapport voorspellen analisten van Standard Chartered dat er dit jaar $50-100 miljard aan contant geld zal stromen naar spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de VS, wat enorme potentiële winsten voor het top crypto-actief naar marktkapitalisatie kan ontsluiten. Het onderzoek van de bank werd gedeeld door de investeerder Mike Alfred.

De analisten van Standard Chartered voorspellen dat de winsten van Bitcoin sneller zullen materialiseren dan goud zag na de goedkeuring van de eerste goud ETF, omdat zij denken dat de BTC ETF-markt sneller zal rijpen dan die van goud.

Ze denken ook dat Bitcoin waarschijnlijk $100.000 zal bereiken tegen het einde van 2024. BTC wordt verhandeld tegen $46.056 op het moment van schrijven.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) keurde gisteren de lancering van de eerste spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten goed. De toezichthouder heeft tot nu toe de eerste batch aanvragen goedgekeurd, waardoor de markt in rep roer is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!