Elon Musk intrigeert XRP- en DOGE-gemeenschap met cryptische tweet

In een onverwachte wending slaagde tech-magnaat en voormalig baas Elon Musk er opnieuw in om de aandacht van de XRP-community te trekken. Dit keer gebeurde het door middel van een cryptische tweet die hij plaatste op X (voorheen Twitter). Musk, bekend als CEO van Tesla en eigenaar van X, SpaceX en diverse andere innovatieve bedrijven, heeft de neiging tweets te delen die een enthousiaste reactie uitlokken van de cryptogemeenschap, vooral van het XRP-leger.

De gebeurtenis herhaalde zich toen verschillende prominente XRP- en Dogecoin gerelateerde accounts reageerden op de recent geposte mysterieuze tweet van Musk. Deze interactie voedt de voortdurende belangstelling van de cryptocurrency-gemeenschap voor de uitspraken en acties van Elon Musk.

Elon Musk trekt de aandacht van DOGE- en XRP-gemeenschappen

De recente cryptische tweet van Elon Musk bestond slechts uit één zin – “lol.” Twitter-gebruiker “XRP Whale” met meer dan 122.000 volgers reageerde op Musk: “Mijn reactie op de huidige prijs van $XRP nu mensen verkopen voor de lancering.”

Verschillende andere XRP-gerelateerde accounts reageerden ook op deze betekenisvolle tweet, evenals enkele Dogecoin gerelateerde accounts. Een commentator merkte op dat Musk een indrukwekkende aanwezigheid heeft op sociale media, gezien de grote betrokkenheid bij zijn “lol”-tweet. Een andere Twitter-gebruiker tagde zelfs de Community Notes om “te controleren” of Musks tweet feitelijke onjuistheden bevat.

Musk geniet vaak van aanzienlijke betrokkenheid vanuit de cryptogemeenschap, evenals van reguliere volgers op Twitter. XRP-fans reageren vaak op zijn tweets – in een poging zijn aandacht te trekken naar de op Ripple-affiliatie gebaseerde digitale valuta. Echter, de centibillionair blijft alleen trouw aan Dogecoin; hij beschouwt het niet alleen als leuk en een basis voor de memes waar hij zo van houdt, maar volgens de tweets die hij de afgelopen jaren heeft geplaatst, gelooft Musk dat Dogecoin beter geschikt is voor betalingen dan de koningsmunt, Bitcoin.

De visionair achter Dogecoin mijmert over een metaverse gebaseerd op X

Op zaterdag plaatste Billy Markus, een van de oprichters van Dogecoin, een tweet waarin hij suggereerde dat het X-platform een metaverse moet ontwikkelen, zodat “we virtueel de strijd kunnen aangaan met het metaverse van Meta.”

Elon Musk en Mark Zuckerberg hebben een appeltje met elkaar te schillen sinds de laatste vorig jaar een nieuwe app genaamd Threads lanceerde, die er precies uitziet als een kopie van Twitter. Musk bood aan om met Zuckerberg een “kooigevecht” te houden, en beiden hadden een paar trainingssessies met vechtsportexperts en kozen zelfs een locatie.

Het kooigevecht was gepland om live te worden uitgezonden op zowel X als Facebook, maar uiteindelijk trok de baas van Meta zich terug van Musks initiatief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!