Ethereum heeft een record gebroken!

ETH heeft de afgelopen maanden een kalme periode doorgemaakt vanwege de toenemende prijzen van Avalanche (AVAX) en Solana (SOL), die worden beschouwd als concurrenten van Ethereum.

Terwijl AVAX en SOL snel in waarde stegen, heeft de minder krachtige prestatie van ETH bij velen geleid tot de interpretatie van deze situatie als de ‘dood van Ethereum’.

Ethereum heeft een historisch hoogtepunt bereikt

En het lijkt erop dat Ethereum bezig is met een sterke comeback. Volgens gegevens gedeeld door het L2beat-platform heeft de Total Value Locked (TVL) van ETH de grens van 21 miljard dollar overschreden. Dit omvat de totale waarde van activa vergrendeld in Ethereum Layer 2-netwerken, die op 5 januari meer dan $21 miljard bedroeg.

In de afgelopen maand is de Ethereum TVL met 33% gestegen, en dit vertegenwoordigt een indrukwekkende groei van 333% ten opzichte van de ongeveer $4,8 miljard TVL begin januari 2023. Analisten benadrukken dat deze toename een nieuwe mijlpaal markeert voor op Ethereum gebaseerde Layer 2-netwerken.

Arbitrum verovert de toppositie!

In 2023 wist Arbitrum veel aandacht te trekken van investeerders met aankondigingen over een airdrop en de verwachting van een aanzienlijke prijsstijging. Nu heeft het de leidende positie verworven met een Layer 2 Total Value Locked (TVL) van ongeveer $10 miljard.

Onder de Tier 2-projecten was ARB het altcoin-project met het grootste marktaandeel, met bijna 50% van de TVL. Na Arbitrum volgt Optimism (OP) op de tweede plaats met een TVL van $5,8 miljard en een marktaandeel van 28,7%.

Metis Andromeda en Base staan op respectievelijk de derde en vierde plaats, met TVL-waarden van elk ongeveer $750 miljoen. Hoewel Ethereum TVL een nieuw record heeft gevestigd, meldde de cryptanalist, bekend onder het pseudoniem Metaquant, op zijn X-account dat ETH de centrale beurzen heeft overtroffen en dat de activiteit op het netwerk langzaam toeneemt vergeleken met de afgelopen weken.

“Volgens de TVL-gegevens begint de terugkeer naar ETH van Tier-1 altcoins – het ETH-seizoen staat voor de deur.”

Terwijl marktanalisten hun voorspellingen voor de ETH-prijs deelden in het licht van deze gegevens, beweerde een analist genaamd CrediBULL Crypto dat Ethereum in 2024 minstens $10.000 zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!