Flash-crash zorgt voor $170 aan liquidaties in SOL, ETH en BTC

In een plotselinge schok op de markt werd meer dan $170 miljoen aan Solana, Bitcoin en Ethereum geliquideerd, zoals blijkt uit de laatste gegevens over crypto-liquidaties. Dit flash-crash-evenement heeft de crypto-wereld geschokt en vond plaats slechts een week voor het nieuwe jaar, een periode waarin dergelijke volatiliteit doorgaans niet wordt verwacht.

De periode aan het einde van het jaar ziet vaak een verandering in marktgedrag. Kleine beleggers staan erom bekend dat ze verkopen voor de feestdagen, en grotere investeerders sluiten hun posities om onvoorspelbare schommelingen te vermijden tijdens perioden van verminderde liquiditeit. De liquidatiegegevens weerspiegelen deze trend en laten zien dat een aanzienlijk aantal posities wordt weggevaagd door snelle prijsbewegingen.

Orderboeken hebben de neiging dunner te worden tijdens het vakantieseizoen, met verminderde handelsvolumes en sommige marktmakers die zich terugtrekken, wat de kans op volatiliteitspieken vergroot. Deze omgeving kan leiden tot snelle en ernstige marktbewegingen, zoals momenteel te zien is op de crypto-markt.

Ondanks dit vertoont de algehele markt nog steeds tekenen van een opwaartse trend. De $170 miljoen aan liquidaties, hoewel aanzienlijk, duidt niet op een neergang van de markt, maar eerder op een typische reactie op het eindejaarsklimaat. Het is een patroon dat bekend is bij ervaren crypto-liefhebbers, waar de combinatie van winstneming en risicomijding de markt tijdelijk kan verstoren.

Historisch gezien stabiliseert de markt zich meestal tegen het begin van het nieuwe jaar, wanneer institutionele en individuele beleggers terugkeren naar hun bureaus om opnieuw deel te nemen aan de markt. Als we naar het bredere plaatje kijken, blijft de opwaartse trend intact. De recente liquidaties, hoewel impactvol, zijn waarschijnlijk niet voldoende om de algemene marktrichting te ontsporen. Het crypto-ecosysteem staat bekend om zijn veerkracht, en de huidige golf van liquidaties is slechts een nieuwe test van deze eigenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!