Bitcoin en Ethereum whales in actie: Marktbewegingen en strategieën

Bitcoin (BTC) whales, samen met Ethereum (ETH) en Shiba Inu (SHIB) whales, blijven een opvallende rol spelen. Met de recente piek in cumulatieve transacties door marktinvesteerders is er een toename van activiteit onder deze grote spelers.

Bitcoin Whales in de Schijnwerpers

Volgens gegevens van het toonaangevende crypto-analyseplatform IntoTheBlock toont het transactievolume van Bitcoin whales een stijgende lijn. Op het moment van schrijven is het met 14,32% gestegen tot een waarde van $14,32 miljard. Deze meting geeft de dollarprijs weer van Bitcoin-transacties van ongeveer $100.000 en meer in de afgelopen 24 uur.

IntoTheBlock-gegevens onthullen dat het aantal transacties, dat op 17 december op 11.870 lag, tegen de tijd van schrijven is toegenomen tot 21.620. Het bijbehorende transactievolume uitgevoerd door de genoemde BTC-whales is ook gestegen, van ongeveer 407.730 BTC of $17.043.158.850,3 naar 804.470 BTC of $35.334.052.010,5 per 22 december.

Bitcoin transacties

In het licht van de opkomende marktbeweging lijkt er sprake te zijn van een prijsstijging door de activiteit van marktwhales in dergelijke periodes. Deze situatie onderstreept het cruciale belang van het Bitcoin-netwerk dat deze walvissen huisvest, wellicht de meest invloedrijke spelers in dit spel.

Hoewel de exacte connectie met de whales niet volledig duidelijk is, lijken de Bitcoin-transacties van deze grote spelers te intensiveren te midden van toenemende speculaties over de mogelijke lancering van Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) op de markt.

Met de groeiende verwachtingen van goedkeuring in januari lijken veel whales op de markt zich strategisch te positioneren om meer BTC te vergaren voordat grote bedrijven wereldwijd met hun initiatieven op dit gebied van start gaan.

Terwijl dit alles zich ontvouwt, lijkt BTC gedurende de dag zijwaarts te bewegen. Tijdens deze gebeurtenissen noteerde de prijs van Bitcoin $43.789,40, wat een stijging van 0,38% betekende op het moment van schrijven.

Recente ontwikkelingen rondom ETH- en SHIB-whales

Terwijl Bitcoin-walvissen de leiding nemen in termen van transactievolume, vertoonden Ethereum- en Shiba Inu-whales ook opmerkelijke activiteit gedurende de afgelopen week. Het transactievolume van Ethereum-whales steeg met 51,01%, en bereikte $6,79 miljard, terwijl het volume van Shiba Inu-whales een indrukwekkende toename van 186,4% liet zien, wat resulteerde in $73,28 miljoen.

Deze situatie wordt als meer gebruikelijk beschouwd voor Shiba Inu-whales. De voortdurende verplaatsing van aanzienlijke hoeveelheden memecoin wordt genoemd als de reden hiervoor. Dit heeft tevens invloed op het token-verbrandingspercentage. Op het moment van schrijven handelde Ethereum op $2.289, een daling van 0,17%, terwijl Shiba Inu met 0,45% daalde tot $0,00001095.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!