Crypto nieuws analist onthult: Waarom stijgt Cardano niet op dit moment en kan de populaire crypto momentum herpakken?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De koers van Cardano’s ADA heeft het laatste kwartaal van 2023 een opmerkelijke stijging gezien. De altcoin is vanaf 19 oktober met een ruime 180% gestegen binnen 55 dagen. 

Actuele Cardano koers

De ADA koers is de afgelopen periode flink afgeremd na een flink stijging. Door deze stijging zette de token een lokale top rond $0,63 neer. Vervolgens daalde de koers naar $0,53. Daarna wist ADA echter weer een nieuwe lokale top neer te zetten rond $0,67, maar toch volgde er weer een correctie richting $0,55. 

Op dit moment wordt Cardano verhandeld rond de koers van $0,59 en het lijkt erop dat de kopers en verkopers aardig gelijk oplopen. In de grafiek is te zien dat er een descending triangle patroon is gevormd in de afgelopen week. Vaak speelt dit patroon zich uit in een uitbraak richting de onderkant. 

Dit beantwoordt waarschijnlijk de vraag van menig investeerder: waarom stijgt Cardano niet? Vaak zien we dat na een forse stijging bij altcoins er winst wordt genomen door vroege investeerders. Hierdoor daalt de koers en stappen nieuwe kopers in op een hoger koersniveau. De kans is dus aanwezig dat ADA een verdere daling zal ondergaan voordat het verder kan stijgen richting $1. Op basis hiervan kan het interessant zijn om te investeren in de nieuwe crypto met veel potentieel om te groeien, zoals SpongeV2 en Launchpad XYZ.

Cardano fundamentele waarde blijft ijzersterk

Investeerders die nieuw zijn in de wereld van cryptomunten, kunnen soms verdwaald raken in het aantal crypto projecten die de sector kent. Vandaar een korte introductie tot Cardano:

Cardano is een blockchain met een openbare bron. Dit betekent dat iedereen de activiteit binnen de blockchain kan traceren, waardoor de blockchain transparant is. Cardano staat voor decentralisatie en het teruggeven van de macht aan het volk. Met de crypto munt ADA, de native token van de blockchain, is het mogelijk om transacties te verrichten. 

De tokens is geliefd bij veel investeerders vanwege de lage transactiekosten en snelle transacties. De blockchain draait op het POS (Proof-Of-Stake) consensus mechanisme. Dit houdt in dat bij het creëren van een nieuw block op de blockchain, stakers een beloning ontvangen. Het is dus mogelijk om met het staken van ADA een extra inkomen te genereren. Dit kan als stake pool operator of als delegator. 

De oprichter van Cardano is Charles Hoskinson en hij startte met het project in 2013. Samen met vier anderen richtte Charles Hoskinson Ethereum op, de tweede grootste cryptomunt op dit moment. Na meningsverschillen binnen het team besloot Charles het project te verlaten en zijn eigen project te starten. In 2014 richtte Hoskinson samen met Jeremy Wood IOHK op. Daarop volgde de ontwikkeling van de Cardano blockchain en zijn native token ADA. Sindsdien is de interesse in de populaire crypto alleen maar gestegen.

Crypto analisten verwachten dat de altcoin zijn all-time high van $3 zal overtreffen in de volgende crypto bull run. Niet alleen de toestroom van nieuw kapitaal door de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF zal hieraan bijdragen, ook de utility van de token doet een flinke duit in de zak. Het continu verder ontwikkelen van de blockchain en het netwerk van Cardano zal ervoor zorgen dat het project van Charles Hoskinson een leider wordt op het gebied van blockchains. In verschillende derdewereldlanden wordt al gebruik gemaakt van de Cardano blockchain. 

De eindconclusie is dat de ADA koers op de korte termijn wellicht nog wat pijn kan ervaren en een verdere daling kan zien. Op de langere termijn ziet het er erg bullish uit voor de koers van Cardano. De goedkeuring van ETF aanvragen voor crypto kan ervoor zorgen dat er veel nieuw geld de crypto sector betreedt. Dit verse geld zal dan ook richting altcoins zal Cardano vloeien, waardoor de koers een explosieve stijging kan ervaren. 

Een goed samengestelde crypto portfolio bevat altijd meerdere crypto munten. Het verspreiden van je vermogen in crypto munten kan ervoor zorgen dat je als investeerder minder risico loopt. Een populaire investering in 2023 is het investeren in presale crypto. In dit artikel hebben we een aantal presale crypto munten onderzocht.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Bitcoin Minen via innoverend Stake-to-Mine platform. 

Bitcoin Minetrix is een cloud-mining platform dat zich richt op een oplossing voor het duurzaam minen van Bitcoin. Het platform heeft dit bereikt door middel van een stake-to-mine concept. Door middel van het staken van de $BTCMTX token, die tijdens de presale verkocht wordt, kunnen investeerders actief deelnemen aan het minen van Bitcoin.

Met het staken worden cloud credits uitgekeerd aan stakers. Deze cloud credits kunnen vervolgens ingezet worden om hash power aan te schaffen bij Bitcoin miners. Op deze manier neem je als investeerder dus actief deel aan het duurzaam minen van Bitcoin. 

De presale van de $BTCMTX token heeft inmiddels al meer dan $5,6 miljoen opgehaald. Bitcoin Minetrix is het perfecte crypto project om toe te voegen aan de portfolio, aangezien de aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s waarschijnlijk binnenkort goedgekeurd worden.

Koop $BTCMTX Hier

SpongeV2 ($SPONGEV2) – Bekende meme coin in een nieuw jasje

Er is een nieuwe versie van de reeds bestaande $SPONGE token ontwikkeld. De nieuwe versie staat bekend als $SPONGEV2. Door de V1 tokens te staken in een smart contract kunnen investeerders V2 tokens krijgen. Sponge is een cryptomunt die als thema voor Spongebob heeft gekozen. Deze meme coin maakt het mogelijk voor zijn investeerders om een passief inkomen te genereren door middel van het staken van de $SPONGE token. 

Mis de kans niet om vroegtijdig de $SPONGEV2 token te bezitten, voordat deze op een grote exchange verschijnt. Neem snel een kijkje via de onderstaande link hoe jij jezelf kunt verzekeren van deze veelbelovende nieuwe crypto.

Koop $SPONGEV2 Hier

Launchpad XYZ (LPX) – Crypto AI platform voor het vinden van de beste nieuwe cryptomunten

Launchpad XYZ is een nieuw opgericht crypto platform dat zich focust op de wereld van Web3. Launchpad XYZ wil de wereld van Web3 toegankelijker maken voor het publiek. Tijdens de presale wordt de $LP -token verkocht. Met de presale is inmiddels al meer dan $2,2 miljoen opgehaald.

De belangrijkste functies die op het platform te vinden zijn is de trading terminal, waar het mogelijk is om crypto munten gemakkelijk te verhandelen en de trading edge, waar traders inzichten kunnen krijgen tot de markt om een beslissing te maken bij hun volgende trade.

De $LPX  token is te koop via officiële website van het project. Mis de kans dus niet om de wereld van Web3 te betreden met Launchpad XYZ en start vandaag nog met het maken van weloverwogen besloten trades.

Koop $LPX Hier

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!