Solana (SOL) haalt Ethereum (ETH) in op het gebied van DEX-handelsvolume

Cryptocurrency-expert Lark Davis deelde in een analyse op X dat Solana (SOL) Ethereum (ETH) op één bepaald gebied heeft overtroffen tijdens zijn recente opleving. De analist merkte op dat de Layer-1 blockchain Ethereum heeft ingehaald op gebied van 24-uurs volume dat is geregistreerd op gedecentraliseerde exchanges (DEX). Volgens Davis is deze omkering de eerste in de geschiedenis van het netwerk.

Bij het bekijken van de grafieken wees de analist erop dat Solana binnen de periode $1,475 miljard heeft geregistreerd. Daarentegen had Ethereum in diezelfde periode $1,164 miljard, meer dan $300 miljoen minder dan Solana.

Davis schreef de toename van activiteiten op gedecentraliseerde exchanges op Solana toe aan de lage kosten ervan. De analist vervolgde dat de kosten van transacties uitvoeren op Solana goedkoper zijn dan op Ethereum, wat een drijvend motief zou kunnen zijn voor handelaren om Ethereum te verlaten voor het netwerk.

Elders merkte Davis op dat Solana ook BNB heeft ingehaald in het aantal dagelijkse actieve gebruikers. Deze opmerkelijke ontwikkeling kwam ook nadat het netwerk meer dan een miljoen dagelijkse actieve gebruikers registreerde.

Bovendien verklaarde de analist dat de Total Volume Locked (TVL) van Solana is gestegen tot meer dan $1 miljard. Hoewel nog ver verwijderd van zijn hoogste punt van $10 miljard, merkte de analist op dat de recente stijging wijst op aanzienlijke interesse die terugvloeit naar Solana.

Ondertussen merkte Davis op dat de hype rond meme-coins ook de opleving van Solana heeft versterkt. In het bijzonder verklaarde de analist dat de enorme lancering en recente opleving van meme-coin-netwerk Bonk hebben bijgedragen aan het stimuleren van de prijs van SOL.

Daarnaast verklaarde Davis dat recente airdrops op het Layer-1 netwerk ook hebben bijgedragen aan de interesse van investeerders. Onlangs zagen airdrops zoals Pyth Network en Jito opmerkelijk succes, wat resulteerde in een verhoogde tokenprijzen samen met een stijging in de waarde van SOL. Solana heeft in de afgelopen 24 uur meer dan 10% aan zijn waarde toegevoegd. Op het moment van schrijven wordt de token verhandeld tegen $75,97 per stuk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!