VanEck CEO voorspelt nieuwe all-time high voor Bitcoin in 2024

Jan van Eck, CEO van VanEck, deelde onlangs een optimistische kijk op de toekomst van Bitcoin (BTC). Van Eck, die een diepgaand inzicht heeft in de cryptomarkt, voorspelt dat Bitcoin in de komende 12 maanden nieuwe all-time highs zal bereiken. Deze bullish vooruitzichten worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de aanstaande halving voor Bitcoin en de verwachte groei van het gebruikersbestand van de cryptocurrency.

Bitcoin’s traject in vergelijking tot goud

De opvattingen van Jan van Eck over Bitcoin komen voort uit een diepgewortelde geschiedenis in traditioneel vermogensbeheer. Door zich te concentreren op de opmerkelijke groei en veerkracht die Bitcoin sinds 2017 heeft laten zien, trekt Van Eck parallellen tussen Bitcoin en goud. Ondanks uitdagingen en scepticisme is Bitcoin naar voren gekomen als een robuust waardeopslag, vergelijkbaar met goud. Deze vergelijking is bijzonder belangrijk gezien VanEcks historische focus op goudgerelateerde beleggingen.

Hoewel hij de uitdagingen waardeert waarmee Bitcoin wordt geconfronteerd, waaronder onzekerheden in de regelgeving en het gebruik ervan bij illegale activiteiten, benadrukt Van Eck dat cryptocurrency op grote schaal is overgenomen door ongeveer 50 miljoen gebruikers. Dit aanzienlijke netwerkeffect draagt ​​ertoe bij dat Bitcoin een dominante positie in de op internet gebaseerde waardeopslag behoudt, waardoor het een sterke concurrent is waarvan de kans klein is dat hij wordt overtroffen door opkomende alternatieven.

Het macro-economische landschap, vooral in verband met de rentetarieven, speelt een cruciale rol in de prestaties van zowel Bitcoin als goud. Van Eck voorziet een positief klimaat voor deze activa naarmate de rentetarieven dalen. Hij deelt ook zijn verwachtingen met betrekking tot de benadering vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) omtrent Bitcoin ETF’s. Van Eck voorziet een goedkeuringsproces voor meerdere bedrijven tegelijkertijd en schetst parallel de initiatie van Ethereum-futures, waarbij hij een evenwichtige en concurrerende marktomgeving voorstelt.

VanEck’s voorspellingen en marktbeoordelingen

Onder leiding van VanEck heeft het bedrijf een reeks voorspellingen gedaan voor de cryptomarkt in 2024. Dit omvat de verwachtingen dat de eerste Bitcoin ETF’s op de markt zullen worden gelanceerd, die samenvallen met de verwachte recessie in de Verenigde Staten, wat wijst op een potentiële instroom van meer dan 2,4 miljard dollar in het eerste kwartaal. Verwacht wordt dat deze instroom de waarde van Bitcoin aanzienlijk zal verhogen.

Wat de halvering van Bitcoin in 2024 betreft, voorziet VanEck een soepele overgang en een daaropvolgende prijsstijging die nieuwe records zou kunnen vestigen. Deze gebeurtenis zou vooral gunstig kunnen zijn voor miners met lagere bedrijfskosten. Bovendien, hoewel niet wordt verwacht dat Ethereum (ETH) de marktdominantie van Bitcoin zal overtreffen, wordt er verwacht dat het beter zal presteren dan de grote technologieaandelen en te maken zal krijgen met concurrentie vanuit andere smart contractplatforms.

Er wordt verwacht dat Ethereum aanzienlijke veranderingen zal ondergaan met de implementatie van EIP-4844. VanEck voorspelt dat de dominantie van Ethereum’s Layer 2-oplossingen in termen van Total Value Locked (TVL) en handelsvolume een grote verschuiving in het blockchain-ecosysteem zal betekenen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!