Bitcoin kan volgens Ali Martinez naar de $65.000

Cryptocurrency-handelaar en analist Ali Martinez publiceerde een bericht op X over enorme instromen van cash in de twee leiders van de cryptocurrency-markt – Bitcoin en Ethereum. Wat opmerkelijk is, is dat deze tientallen miljarden Amerikaanse dollars binnen één dag in BTC en ETH terechtkwamen. Een vergelijkbare stroom van fondsen naar deze munten werd drie jaar geleden opgemerkt, verklaarde Ali, en het werd gevolgd door een recordhoogte voor Bitcoin.

Hij schreef dat vandaag een verbluffende $19,7 miljard naar Bitcoin en Ethereum stroomt. Hij verklaarde zijn opwinding door te zeggen dat ongeveer dezelfde stroom van fondsen naar deze belangrijke munten werd opgemerkt in december 2020. Daarna slaagde Bitcoin erin om in april 2021 het niveau van $65.000 te bereiken. De tweede recordhoogte voor BTC volgde in oktober, toen BTC $69.000 bereikte. Deze recordstijging is nog niet overtroffen, maar Ali lijkt te suggereren dat dit in de nabije toekomst kan gebeuren, als de geschiedenis zich herhaalt.

De belangrijkste oorzaak van de stijging van BTC naar $65.000 en de massale instromen van kapitaal is waarschijnlijk te verklaren door het feit dat in februari 2021 Tesla CEO Elon Musk aankondigde dat zijn elektrische-auto-bedrijf Bitcoin had gekocht, maar liefst $1,5 miljard had uitgegeven en BTC op zijn balans had gezet. Al snel volgde de aankondiging dat Tesla BTC-betalingen zou gaan accepteren voor zijn elektrische auto’s.

Op 18 februari steeg de Bitcoin-prijs iets boven de $52.000 en vervolgens, op 15 april, doorbrak deze het verbazingwekkende niveau van $65.000. In april gebeurde echter ook een negatief evenement voor Bitcoin – Elon Musk keerde de positie van Tesla om en Bitcoin werd niet langer geaccepteerd, omdat Musk controversiële milieuzorgen uitsprak over het Proof-of-Work mining-algoritme van Bitcoin. Tesla bleef echter BTC op zijn balans houden. Volgens recente gegevens heeft Tesla tot nu toe al zijn Bitcoin verkocht, behalve 9.720 BTC. Dit deel wordt op dit moment gewaardeerd op $417.230.028. De vlaggenschipcryptocurrency wisselt van eigenaar voor $42.973 na een stijging van 5,16% vanaf $40.865 ’s nachts.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!