USDT-stroming naar exchanges signaleert koopkracht, aldus Santiment

De belangrijkste stablecoin USDT is de afgelopen zes maanden op crypto-exchanges binnengekomen, wat volgens het crypto-analysebedrijf Santiment een potentieel positieve indicator is. Het bedrijf merkte op dat Bitcoin (BTC) deze maand weer “lichtjes” naar exchanges is verhuisd als gevolg van onzekerheid onder handelaren.

Santiment zei echter dat de instroom van USDT op exchanges de BTC-verkoop heeft tegengehouden. Er is nu bijna 7% meer van de door Tether uitgegeven stablecoin op exchanges dan zes maanden geleden, wat nieuw koopkracht vertegenwoordigt en een “goed teken voor bulls” is, volgens het analysebedrijf. Bijna 26% van de totale voorraad USDT staat nu op exchanges.

Santiment meldde ook dat meer crypto-handelaren begonnen zijn marktoppen te voorspellen en bearish prognoses openbaar te maken nadat de prijzen van digitale activa tijdens het weekend waren gedaald. Het bedrijf merkt echter op dat “markten zich bewegen in de richting die de menigte het minst verwacht.”

Santiment merkte daarnaast op dat altcoins snel herstellen van de prijsdalingen van het weekend, met name Ethereum (ETH)-rivaal Solana (SOL). Het bedrijf waarschuwt echter dat de positieve sociale sentimenten van SOL wellicht moeten afkoelen voordat het activum serieus naar boven kan doorbreken.

SOL wordt verhandeld op $67,34 op het moment van schrijven. Het op de zesde plaats gerangschikte crypto-activum op basis van marktkapitalisatie is bijna 11% gestegen in de afgelopen zeven dagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!