Shiba Inu’s Shibarium bereikt nieuwe mijlpaal

Shibarium, de op Ethereum gebaseerde layer-2-blockchain-oplossing vanuit Shiba Inu (SHIB), heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt, wat de groeiende kracht van het project aantoont.

Shibarium bereikt nieuwe belangrijke mijlpaal

Het layer-2-project heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt in termen van het totale aantal verwerkte transacties, aangezien het totale aantal transacties de afgelopen weken dramatisch is toegenomen.

Volgens Shibariumscan, de netwerktracker, heeft Shibarium sinds de introductie meer dan 90 miljoen transacties op het platform uitgevoerd. Uit gegevens van de netwerktracker staat dit aantal op het moment van schrijven momenteel op ongeveer 90.677.816.

Het is tevens opmerkelijk dat de Shiba Inu-blockchain sinds 2 december voortdurend maar liefst 7,5 miljoen dagelijkse transacties heeft gehandhaafd. Momenteel bedraagt ​​het totale aantal dagelijkse transacties dat door de tracker van het netwerk wordt onthuld in totaal 7,84 miljoen transacties.

De activiteit van het netwerk lijkt daarnaast ook aanzienlijk te groeien en heeft de afgelopen weken belangrijke mijlpalen bereikt. Eerder deze maand bedroeg het totale aantal transacties in Shibarium 66 miljoen, wat een stijging van meer dan 35% is sinds deze maand.

Gegevens van Shibariumscan lieten ook een stijging zien in het totale aantal blokken en portemonnee-adressen van het netwerk: het totale aantal blokken van Shibarium bedraagt ​​ongeveer 2.077.814, terwijl het totale aantal portemonnee-adressen 1.305.042 bedraagt.

Shibarium migreert naar het Sepolia-netwerk

Vorige week maakte het team achter Shiba Inu tevens bekend dat Shibarium het Sepolia-netwerk gaat adopteren en dat Shibarium Puppynet zal worden verplaatst van het Goerli-netwerk naar het Sepolia-netwerk.

Het doel van deze aanpassing is om in lijn te komen met effectievere en schaalbare infrastructuren, aldus het team. Bovendien zal de transitie de weg vrijmaken voor meer geavanceerde oplossingen.

Daarnaast is de stap niet alleen een transitie, maar een upgrade die een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere omgeving mogelijk zal maken, vanwege de groeiende eisen van de blockchain-gemeenschap, vooral op gebieden als NFT’s en DeFi.

Sepolia biedt namelijk een testomgeving die stabieler en gecontroleerder is en de kenmerken en functionaliteiten van het Ethereum-mainnet nauwkeurig repliceert. Hierdoor krijgen ontwikkelaars gegarandeerd toegang tot een betrouwbaar en consistent platform voor het testen van hun DApps en smart contracts. Het team gaf aan dat deze verandering live zal gaan op 15 december 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!