Zijn we eindelijk in het tijdperk van altcoins beland?

Recentelijk is er een toename geweest in het handelsvolume van altcoins. Hoe verhoudt deze stijging in volume zich tot de handelsvolumes van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)? Daarnaast, wat is op dit moment het marktaandeel van BTC en ETH in vergelijking met deze altcoins?

Het handelsvolume van altcoins is recentelijk gestegen naar 67%

Recente gegevens van Kaiko laten een opvallende toename zien in het marktaandeel van het handelsvolume van altcoins sinds oktober. Dit wijst op een aanzienlijke groei in de handel van deze activa gedurende de afgelopen maanden.

Op het moment van schrijven bedraagt het volume ongeveer 67%, volgens de gegevens. In vergelijking hiermee hebben Bitcoin en Ethereum gedurende dezelfde periode respectievelijk stijgingen van 28% en 11% ervaren.

Onderzoek naar het handelsvolume van de afgelopen 24 uur

Volgens CoinMarketCap-gegevens bedroeg het totale handelsvolume in de afgelopen 24 uur ongeveer $68,3 miljard op het moment van schrijven.

Opvallend genoeg heeft dit volume tot op heden een afname van meer dan 20% ervaren. Verdere analyse toonde aan dat de handelsactiviteiten van Bitcoin en Ethereum aanzienlijke invloed hebben gehad op het totale marktvolume gedurende dezelfde periode.

Bitcoin volume Altcoin

Volgens de gegevens van Santiment op het moment van schrijven was het BTC-volume meer dan $28 miljard. Analyse van de grafiek toonde ook aan dat het volume meer dan $38 miljard was in de vorige handelssessie.

Daarnaast stond het ETH-volume op meer dan $11,6 miljard, een afname ten opzichte van meer dan $12,7 miljard in de laatste handelssessie.

Ethereum volume Altcoin

Het combineren van de handelsvolumes van BTC en ETH op dit moment levert een totaal op van bijna $40 miljard. Deze analyse geeft aan dat meer dan de helft van het totale handelsvolume wordt toegeschreven aan deze twee activa.

Bitcoin en Ethereum domineren de markt na recente prijsstijgingen

Volgens CoinMarketCap heeft BTC momenteel meer dan 53% van de totale cryptomarktkapitalisatie, terwijl ETH meer dan 17% vertegenwoordigt. Het gecombineerde marktaandeel van BTC en ETH overschrijdt de 70%, waardoor altcoins slechts 30% van de markt uitmaken.

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor ongeveer $2.200, met een verlies van meer dan 2% op 6 december. Helaas heeft de huidige handelssessie geen herstel laten zien, en BTC handelt rond $43.200, in lijn met Ethereum’s lot.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!