Bestsellerauteur voorspelt Bitcoin prijs van $135.000

Robert Kiyosaki, de auteur die bekend staat om zijn bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft opnieuw de krantenkoppen gehaald met zijn recente pleidooi voor alternatieve activa, zoals Bitcoin (BTC).

Kiyosaki, bekend om zijn financieel advies, drong er bij het publiek op aan zich af te wenden van traditionele monetaire systemen en de aandacht te richten op goud, zilver en Bitcoin. Dit advies valt samen met opmerkelijke bewegingen op deze markten, met name de recente piek in de goudprijs en het positieve momentum van de Bitcoin prijs.

Goud als veilige haven

De prijs van goud heeft een belangrijke mijlpaal bereikt en overschreed op 21 november de grens van $2.000 per ounce. De stijging van de goudwaarde wordt aan verschillende factoren toegeschreven. Zo is een primaire oorzaak de verzwakking van de Amerikaanse dollar, wat heeft geresulteerd in de aantrekkingskracht van goud als belegging.

Daarnaast hebben de marktverwachtingen dat de Federal Reserve de renteverhogingen zal stopzetten ook een cruciale rol gespeeld in deze ontwikkeling. Deze factoren samen hebben geleid tot een bullish sentiment op de goudmarkt.

Robert Kiyosaki’s standpunt over goud is niet nieuw, maar krijgt steeds meer aandacht gezien het huidige financiële klimaat. Zijn steun aan goud als een veilige haven en een bescherming tegen economische onzekerheid vindt weerklank bij beleggers die op hun hoede zijn voor traditionele beleggingsmogelijkheden in volatiele tijden.

Vergeet het digitale goud niet

Robert Kiyosaki heeft tevens meerdere malen aangegeven dat hij een grote toekomst ziet in cryptocurrencies, met name Bitcoin. Hij voorspelt dan ook een aanzienlijke stijging van de waarde van Bitcoin, en voorziet dat deze kan oplopen tot $135.000.

Deze voorspelling komt overeen met het recente herstel van Bitcoin, dat de waarde richting de $38.000 stuurde. De stijging in de prijs van Bitcoin wordt gevoed door verwachtingen rond potentiële Bitcoin ETF-goedkeuringen en de halvering van de blokbeloningen van de koningsmunt.

Kiyosaki’s optimistische kijk op Bitcoin en zijn algemene enthousiasme voor cryptocurrencies komen voort uit zijn geloof in hun potentieel als alternatief voor traditionele financiële systemen. Zijn voorspellingen, hoewel optimistisch, worden vanuit sommige delen van de financiële wereld vaak met scepsis ontvangen. Critici wijzen op Kiyosaki’s neiging om gedurfde voorspellingen en twijfelen aan zijn diepgaande begrip van complexe financiële mechanismen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!