Bitcoin-ETF-goedkeuring kan $70 miljard aan instroom met zich meebrengen

Terwijl de cryptocurrency-industrie uitkijkt naar een enorme stap richting de mainstream in de vorm van goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF), tonen gegevens aan dat dit meer dan $70 miljard aan potentieel nieuw kapitaal zou kunnen ontsluiten.

Een recente analyse door Glassnode heeft specifiek aangetoond dat de mogelijke instroom van kapitaal uit verschillende bronnen in dit nieuwe product op de Amerikaanse markt voor ETF-producten van $7 biljoen rond de $70,5 miljard zou kunnen bedragen, volgens het rapport dat op 20 november is gepubliceerd.

Inderdaad zeiden analisten van het cryptocurrency onchain- en financiële metrics-platform dat deze kapitaalstromen naar een spot Bitcoin ETF afkomstig zouden kunnen zijn uit twee belangrijke bronnen – aandelen- en obligatiemarkten en de goudmarkt – waarbij mogelijk ongeveer $60,6 miljard van de eerste bron komt en ongeveer $9,9 miljard van de laatste.Verder legde Marcin Miłosierny, de B2B-bijdrager van Glassnode, uit:

“Het effect van de eerste Spot Bitcoin ETF gaat verder dan het symbolische,” rekening houdend met het “heersende langetermijn-HODLing-patroon dat Bitcoin’s schaarste zou kunnen verergeren,” wat zou kunnen bijdragen aan “een mogelijk aanzienlijke toestroom van nieuwe vraag.”

Zoals het rapport aangaf, zou een dergelijke ontwikkeling kunnen bijdragen aan de positieve koersbeweging van het vlaggenschip van gedecentraliseerde financiën (DeFi), samen met een bredere acceptatie als beleggingsproduct door klanten die doorgaans de voorkeur geven aan meer traditionele markten:

“Deze aanzienlijke instroom van nieuw kapitaal kan een aanzienlijke invloed hebben op de markt van Bitcoin, mogelijk de prijs opdrijven naarmate het breder wordt geaccepteerd en geïntegreerd raakt in meer traditionele beleggingswallets.”

Daarnaast merkten de analisten van Glassnode ook op dat de mogelijkheid van Bitcoin om dezelfde prijskoers te volgen als goud na goedkeuring van de eerste spot gold ETF ook bijdroeg aan de verwachtingen van “een aanzienlijke stijging in de prijs van dit actief.”

Ondertussen werd het eerste crypto-actief op het moment van schrijven verhandeld tegen de prijs van $37.564, een stijging van 0,22% op de dag, een stijging van 3,21% gedurende de vorige week en een toename van 10,74% in de afgelopen maand, volgens de meest recente gegevens verkregen op 24 november.

Alles overwegende lijkt de goedkeuring van een eerste spot Bitcoin ETF steeds waarschijnlijker, vooral met de steun van SEC-commissaris Hester Peirce, die eerder zei dat er geen reden was voor de toezichthouder om in de weg te staan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!